Strona 76 z 271 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886126176 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 751 do 760 z 2707

Wątek: Przyszłość m4/3

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Ostatnio edytowane przez epicure ; 5.08.19 o 15:18
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    I coraz mniej sprzedaje:

"Unit sales (ten thousands)

Mirrorless interchangeable-lens camera
    FY2019 [Q1, Q2, Q3, Q4]: 9, 8, 10, 7
    FY2020 [Q1]: 7

Compact
    FY2019 [Q1, Q2, Q3, Q4]: 6, 6, 5, 4
    FY2020 [Q1]: 3"
    https://www.olympus-global.com/ir/da...lemental_E.pdf

"In addition to waiting to introduce new products, the effect of a deterioration in the mirrorless market and other factors led to a decline in revenue in the Imaging Business." https://www.olympus-global.com/ir/da..._Results_E.pdf
    -może czas zaprezentować sensowne modele na które większość czeka [E-M5 III] a nie tworzyć "pogorszenie sytuacji na rynku bezlusterkowym".
    Ostatnio edytowane przez dcs ; 5.08.19 o 13:54

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Jeśli pamięć mnie nie myli, to Olk miał zyski z bezluster tylko w jednem roku. Na biednego nie trafiło
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria
    Może dlatego, że jako posiadacz E-M1 w wersji pierwszej, zupełnie nie mam ciśnienia na kupno nowej puszki, bo te nowe nie oferują mi nic co uzasadniało by wydanie kilku tysięcy złotych ?
    Zaś aparat w smartfonie sprzed 6 lat i aparat dziś dzieli przepaść.
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

Mieszka w
    Polska
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Obecnie rynek foto jest bardzo prosty. Jest Canon, który może jeszcze długo pozostawać w tyle z wprowadzaniem nowych ficzerów lub systemowych zmian bo bazuje na tysiącach czy milionach sprzedanych szkieł, które świetnie nadają się również do systemu R. Nikon myślał podobnie ale niestety zmienił bagnet chwaląc się wielka dziurą i w tym przypadku już to tak oczywiste jak u Canona nie jest. Pozostałe firmy muszą trafić w niszę i mieć dobrą strategię. Tak zrobiło SONY walcząc mało skutecznie bagnetem A postawili wszystko na jedną kartę z E i trafili. Panas postawił na m43 i ... nie wiem czy to można nazwać sukcesem (absolutnie moje rozważania nie mówią czy sprzęt jest dobry czy zły) i próbuje teraz nadrobić stracony czas. Dużego kawałka tortu moim zdaniem nie wykroi. Pentax od lat kroczy własną ścieżką, która jest w ciemnym lesie od lat i dopóki Ricoh chce się wto bawić będzie istniał. Olympus.... no właśnie. Ktoś zna strategię tej firmy? Wg mnie wejście mocno w segment PRO to strzał w stopę. Uciekł rynek na małe zestawy, który siedzi w sony apsc bo seria a6xxx czy a5xxx to są małe aparaty z większa matrycą i jest do nich sporo małych i lekkich szkieł i są to sprzęty konkurencyjne cenowo. OLYMPUS ma wciąż dużą rzeszę fanów i ma jeszcze szansę. Zamiast największego M1X powinni byli wypuścić najmniejszy aparat z wizjerem i nowy M5. Tylko o jednym trzeba pamiętać a to OLYMPUS pominął w swoich rozważaniach - mniejsza matryca powinna oznaczać też niższa cenę i jeśli tak by było popyt na m43 byłby spory.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Boost Zobacz posta
    ... Tylko o jednym trzeba pamiętać a to OLYMPUS pominął w swoich rozważaniach - mniejsza matryca powinna oznaczać też niższa cenę i jeśli tak by było popyt na m43 byłby spory.
    Jakim cudem Olek ma tego dokonać? Różnice w cenie matryc stały się pomijalne, a cała reszta kosztuje w m4/3 dokładne tyle samo, co w FF.
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Olek mógłby powalczyć cenami szkieł i miniaturyzacją, gdyby tylko chciał. Boi się chyba jednak łatki systemu amatorskiego, więc marnuje swój potencjał na sprzęt PRO, a na tym polu jest niestety skazany na klęskę.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Kupuję przejściówkę Viltroxa i cała gama szkieł Canona stoi do dyspozycji.Łącznie z działającym AF. Plus niezależni harcownicy produkujący szkła z mocowaniem Canona. Zresztą, przejściówka na Nikona też jest.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Olek mógłby powalczyć cenami szkieł i miniaturyzacją, gdyby tylko chciał...
    Jakiś konkret? Co i w jakiej cenie?

- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Kupuję przejściówkę Viltroxa i cała gama szkieł Canona stoi do dyspozycji.Łącznie z działającym AF. Plus niezależni harcownicy produkujący szkła z mocowaniem Canona. Zresztą, przejściówka na Nikona też jest.
    Czyli masz m4/3 wielkości FF i w cenie FF + przejściówka

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Czyli masz m4/3 wielkości FF i w cenie FF + przejściówka
    Oj tam, oj tam Jak już mam m4/3 kilka dooobrych lat, to powiedzmy, że nie będę się pchał w szkła PRO. Szkła już mam takie jakie potrzebuję, a jak mi coś "spasi" z Canona to nie zapłacę tyle co za PRO Olkowe.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||