Strona 257 z 271 PierwszyPierwszy ... 157207247255256257258259267 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.561 do 2.570 z 2707

Wątek: Przyszłość m4/3

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Operator Zobacz posta
    Bardzo słuszna uwaga, szczególnie w kwestii ergonomii. Robienie setek zdjęć smartfonem, w ciągu kilku godzin bez przerwy, byłoby chyba katorgą dla każdego. Poza tym smartfon ma wiele ograniczeń, chociażby tyczących się ustawień. O jakości zdjęć w trudnych warunkach oświetleniowych, nawet nie ma co wspominać, bo w tej kwestii, do topowych korpusów, jeszcze mu daleko.
    Po mimo wad smartfon ma tez wiele zalet.
    Zawsze masz go przy sobie.
    Nie kazdy musi wnikac w techniczne aspekty obslugi sprzetu. Bierzesz smartfon, kadrujesz i robisz fote i patrzysz czy jest na oko ok.
    Ascetyczna obsluga sprzetu sprzyja fotografowi, ktory skupia sie co focic a w mniejszym stopniu jak.
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    222
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta
    Po mimo wad smartfon ma tez wiele zalet.
    Zawsze masz go przy sobie.
    Ja akurat nie zawsze mam go przy sobie. Noszę go wtedy, gdy jest mi potrzebny.

Nie kazdy musi wnikac w techniczne aspekty obslugi sprzetu. Bierzesz smartfon, kadrujesz i robisz fote i patrzysz czy jest na oko ok.
    Ascetyczna obsluga sprzetu sprzyja fotografowi, ktory skupia sie co focic a w mniejszym stopniu jak.
    Niestety efekt w przypadku kogoś bardziej wymagającego, często bywa daleki od oczekiwań.

| OlyJedi Awatar wyszomir
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    390
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Operator Zobacz posta
    Niestety efekt w przypadku kogoś bardziej wymagającego, często bywa daleki od oczekiwań.
    Co gorsze często na maleńkim ekraniku smartfona wydaje się że efekt jest OK i dopiero w domu po obejrzeniu na dużym ekranie okazuje się że zdjęcie kwalifikuje się do kosza
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)

Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wyszomir Zobacz posta
    Co gorsze często na maleńkim ekraniku smartfona wydaje się że efekt jest OK i dopiero w domu po obejrzeniu na dużym ekranie okazuje się że zdjęcie kwalifikuje się do kosza
    I tak bywa

Ostatnio zrobilem fote z Huawei P40 Pro na format A4 i wyszlo zupelnie niezle. Lepiej niz myslalem.
    Formaty albumowe 10x15, 13x18 w 300 DPI w zasadzie wychodza tak jak widac na ekranie smartfona

| OlyJedi Awatar osiem1984
    Mieszka w
    Warszawa (aktualnie Młochów pod Warszawa)
    Siła reputacji
    98
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wyszomir Zobacz posta
    Oj tak. Kiedyś wybrałem się w dalszą podróż z dwoma kompanami. Na ekranach ich telefonów zdjęcia wydawały się o wiele lepsze niż moje z aparatu. Dopiero, gdy po przyjeździe otrzymałem na dysku ich fotografie dało się odczuć jak wielką robotę robił ekran smartfona w odbiorze.
    Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5

Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Jezeli zadaje komus czy czemus pytanie i dostaje bledna odpowiedz to oznacza, ze ktos czy to cos sie myli.
    Tutaj nie ma dyskusji i kombinowania.

AI nie jest zadna inteligencja a liczba wpadek swiadczy o tym, ze nie jest i nigdy nie bedzie doskonala.
    Jak juz pisalem AI to przereklamowana sprawa.
    Ileż razy to ja już słyszałem - przypomina zdartą płytę. Pamiętam ile było gadania jak raczkowała foto cyfrowa i zaklinania rzeczywistości jak to się nie przyjmie ....

BTW: niezły OT Wam tu wyszedł

Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ileż razy to ja już słyszałem - przypomina zdartą płytę. Pamiętam ile było gadania jak raczkowała foto cyfrowa i zaklinania rzeczywistości jak to się nie przyjmie ....

BTW: niezły OT Wam tu wyszedł
    Dla mnie problemem jest bledne przypisywanie oprogramowaniu cech "AI".

Natomiast zgadzam sie z tym, ze rozwiazania w programowych sieciach neuronowych daje nam wieksze mozliwosci rozwiazywania problemow niz w tradycyjnym
    programowaniu opartym na recznym kodowaniu wariantow na podstawie tego co juz wiemy i znamy.

Nie wiem co to ma wspolnego z "raczkowaniem foto cyfrowa" i zaklinaniem rzeczywistosci jak na poczatku rozwoju cyfrowej fotografi jakosc obrazu byla bardzo slaba a wiadomo
    bylo, ze bedzie to nowa droga rozwoju gdzie jakosc obrazu bedzie sie stopniowo poprawiala.

Administrator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Jacek_Z
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    86
    Moja galeria
    OM sie zdeklarowało gdzie widzi przyszłość OM. W fotografii natury.
    Przy okazji - bardzo dużo promocji. Ale trwająca bardzo krótko, do 2.11. Tu link.
    https://www.fotopolis.pl/newsy-sprzetowe/aparaty-fotograficzne/37232-om-system-stawia-wszystko-na-fotografie-natury-nowa-filozofia-marki-i-tydzien-swietnych-promocji

https://explore.omsystem.com/pl/pl/

Awatar koza
    Mieszka w
    Polska
    Siła reputacji
    60
    Moja galeria
    Fajna promka, ciekawe czy łączy się z kodami. Wtedy taki 12-100 wychodzi za poniżej 4k.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Fajna promka, tylko gdzie jest PEN-F II?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb