Strona 255 z 271 PierwszyPierwszy ... 155205245253254255256257265 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.541 do 2.550 z 2707

Wątek: Przyszłość m4/3

Administrator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Jacek_Z
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    86
    Moja galeria
    Co jest w życiu ważne? Cieszenie się, przyjemność, rajcowanie jak piszesz. Dlaczego musi ono wynikać z fotografowania? Może z malowania albo robienia na drutach, nieważne. Ważne, że gdy fotografia będzie obumierała to będzie coś w zamian. Np tworzenie grafik z pomocą AI. Tworzenie swoich światów. To tez twórczość. I przyznaj, że taka bardziej młodzieżowa. Ja młody nie jestem. Świat sie zmienia, trzeba to akceptować, nie stawać okoniem. Przyszłość nie jest dla nas. My sobie będziemy fotografowali jeszcze X lat i do piachu Oni niech sie bawią AI. Ja to akceptuję, ba nawet z tego AI trochę teraz korzystam, a będę więcej.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    I tu się z Jackiem zgadzam w 200%.
    Poza tym AI można sobie dawkować, nie ma konieczności tworzenia obrazów od zera. Wystarczy raz odpalić nowego PS i już się nie chce wracać do starszych wersji. Można mieć super radochę nawet z obrabiania starych zdjęć. No i AI będzie się rozwijać, cyfra też na początku budziła różne jakościowe wątpliwości, a teraz nikt nawet nie kombinuje, żeby ją z analogiem porównywać bo jest po prostu jakościowa przepaść.
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Mieszka w
    ETM
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Co jest w życiu ważne? Cieszenie się, przyjemność, rajcowanie jak piszesz. Dlaczego musi ono wynikać z fotografowania? Może z malowania albo robienia na drutach, nieważne. Ważne, że gdy fotografia będzie obumierała to będzie coś w zamian. Np tworzenie grafik z pomocą AI.
    Ale fotografia bardzo często wymaga ruszenia się z fotela. Zatem ma pewną przewagę fizyczno-ruchową...
    OM-D E-M10 Mark II + lumix g25 1.7, ED 14‑150mm F4‑5.6 II, xiaoyi 42,5 1,8. / smartfonem już nie focę

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria
    zmajstrujmy jakieś spotkanie i pogadajmy m.in. o tym czym dla nas jest fotografia, przy "bezalkoholowym" ... może na wiosnę..
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez pstrykacz_smartfonowy Zobacz posta
    Ale fotografia bardzo często wymaga ruszenia się z fotela. Zatem ma pewną przewagę fizyczno-ruchową...
    Obawiam się, że jest to przewaga na poziomie nałogu piwnego. Też trzeba czasem pójść do sklepu.
    Olka kupują głównie ludzie, którzy ruszają się nawet bez motywacji fotograficznej i szukają małego sprzętu, który w tym ruszaniu nie będzie przeszkadzał.
    Chyba jeszcze nikt nie dokupił roweru do Olka, a wielu rowerzystów wybrało Olka, bo mieści się w sakwie i mało waży.
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Istnieje taka dyscyplina sportu, jak bieganie z obciążonym plecakiem (nie wiem, czy ma jakąś nazwę). Niektórzy producenci plecaków, np. Goruck, sprzedają metalowe płytki do plecaków. Obawiam się, że amatorzy takiego sportu czuliby się zbyt lekko, biegając z Olympusem
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Mieszka w
    ETM
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    .
    Olka kupują głównie ludzie, którzy ruszają się nawet bez motywacji fotograficznej i szukają małego sprzętu, który w tym ruszaniu nie będzie przeszkadzał.
    To chyba idea fotografii amatorskiej?

- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Istnieje taka dyscyplina sportu, jak bieganie z obciążonym plecakiem (nie wiem, czy ma jakąś nazwę). Niektórzy producenci plecaków, np. Goruck, sprzedają metalowe płytki do plecaków. Obawiam się, że amatorzy takiego sportu czuliby się zbyt lekko, biegając z Olympusem
    To już chyba wiem skąd taki masochizm u niektórych co do konieczności "ciężkich body".
    OM-D E-M10 Mark II + lumix g25 1.7, ED 14‑150mm F4‑5.6 II, xiaoyi 42,5 1,8. / smartfonem już nie focę

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez pstrykacz_smartfonowy Zobacz posta
    To chyba idea fotografii amatorskiej?

...
    To raczej idea fotografii smartfonowej

Mieszka w
    ETM
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    To raczej idea fotografii smartfonowej
    Zatem kim jestem?
    Bo ja zaczynałem od telefonów przez smartfony i wylądowałem w bezlusterkowcu. Analogi nigdy mnie nie wzbudziły. Cyfrowe małpki i lustrzanki również. A smartfonu od 2 lat nie używam do fot.

Prawdopodobnie idę drogą którą będzie przechodzić pokolenie smartfonowe.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Smartfonom do szczęścia brakuje tylko długiego tele. Może teraz pora na jakąś rewolucję w optyce?