Strona 250 z 260 PierwszyPierwszy ... 150200240248249250251252 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.491 do 2.500 z 2597

Wątek: Przyszłość m4/3

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    290
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez m_a_g Zobacz posta
    No tak, zapomniałem że OM-1 to tani, dobrze wyceniony aparat dla mas za nieduże pieniądze
    Raczej zapomniałes o konkluzji jaką wysnuliśmy tu już dośc dawno temu- szpeju od OM nie kupuje się w cenach nominalnych tylko na promocjach, cashbackach, kodach od ambasadorów czy zniżkach na grupie.
    o na przykład aktualne
    Dlatego z hasłem BACKTOSCHOOL w sklepach Cyfrowe.pl Notopstryk.pl Foto-Plus i Fotoforma.pl
    BODY OM-1 za 7777pln
    oferta ważna od 11 do 17.09 ������
    patrząc na skok dolara po decyzji Glapy, taniej nie będzie
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: E-M1 + 12-100/f4 + 8-25/f4+100-400/5.6-6.3+ 12/2 + 45/1.8 . Czasem S 23Ultra

Mieszka w
    ETM
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez m_a_g Zobacz posta
    APS-C od Sony. Albo Fuji. W obu systemach można przebierać w tym budżecie.
    Soniacze to 6600 i 6700.No i a7c albo a7m3. Reszta albo lipa (brak stabilizacji matrycy) albo droższa. Fuji ma porównywalną ofertę do Panasa. Czyli to jest właściwie kwestia wyboru marki i filozofii (zaimplementowanej) obsługi (danej generacji) body.

- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez August68 Zobacz posta
    Pentax - cóż kochany, ale jeszcze nie wyszedł z etapu lustrzanek...
    m4/3 - jako amator nadal bym rozważał, bo jest tu w czym wybierać.
    Ale gdybym zaczynał od zera to spokojnie znalazłbym sobie uniwersalny zestaw w APS-C Nikona, a i w systemie FF by się dało.
    Taki Z5 plus 24-200 - czegóż więcej amatorowi potrzeba?
    Lustrzanki są martwe. m4/3 -tu g9m2 jest topowym body (na dziś).
    Z5 ma jedyną przewagę bo jest FF. W wielu pozostałych aspektach przegrywa. Natomiast 24-200 hmmm... ja jako spacerowicz z aparatem mam 14-150(czyli odpowiednik 300mm) , a czasami focę ptaki i motylki etc. No często jest to za krótko.

- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    Raczej zapomniałes o konkluzji jaką wysnuliśmy tu już dośc dawno temu- szpeju od OM nie kupuje się w cenach nominalnych tylko na promocjach, cashbackach, kodach od ambasadorów czy zniżkach na grupie.
    o na przykład aktualne
    Znowu cholera jakaś promocja o której ani słowa na stronie czy mailach i prawie nikt nic nie wie.
    Będzie taniej(superpromocje czy przyszły rok) - jakoś takoś mam przeczucie na kierunek 6999zł bo g9m2 zacznie zabijać sprzedaż om1 ( albo akumulator gratis plus darmowa 5 lat gwarancja za 7499zł)
    OM-D E-M10 Mark II + lumix g25 1.7, ED 14‑150mm F4‑5.6 II, xiaoyi 42,5 1,8. / smartfonem już nie focę

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    290
    Moja galeria
    To jest promocja z grupy na FB.
    Wiesz dawno dawno temu w nieodległej galaktyce,to forum miało program OlyJedi. Dla aktywnych użytkowników cennik był zajebisty, a cennik A - nigdy się na niego nie załapałem - to już w ogóle
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: E-M1 + 12-100/f4 + 8-25/f4+100-400/5.6-6.3+ 12/2 + 45/1.8 . Czasem S 23Ultra

Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    60
    Moja galeria

Przyszłość m4/3

Ostatnio edytowane przez dcs ; 30.09.23 o 17:01

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    290
    Moja galeria
    Obawiam się, że AI pogodzi niedługo wszystkie systemy. Przeciętny człowiek zrobi sobie zdjęcie smartfonem, wpisze do gugla lokalizację i po chwili będzie miał zdjęcia ze wspaniałych wakacji
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

| OlyJedi Awatar wyszomir
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    376
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Obawiam się, że AI pogodzi niedługo wszystkie systemy. Przeciętny człowiek zrobi sobie zdjęcie smartfonem, wpisze do gugla lokalizację i po chwili będzie miał zdjęcia ze wspaniałych wakacji
    A po co ma robić sobie zdjęcie? Przecież AI będzie znała jego wizerunek z milionów wcześniejszych zdjęć i zarejestrowanych obrazów z kamer monitoringu. Nie musi ruszać się z domu - wystarczy że siedząc wygodnie w fotelu wpisze lokalizację i wybierze pozycję w jakiej chciałby być przedstawiony na wygenerowanym zdjęciu. Być może będzie jeszcze musiał odpowiedzieć na pytanie jak ma być ubrany...
    Ostatnio edytowane przez wyszomir ; 5.10.23 o 10:31
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    290
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wyszomir Zobacz posta
    ... Być może będzie jeszcze musiał odpowiedzieć na pytanie jak ma być ubrany...
    ... oraz ile lat i kilogramów chce sobie odjąć
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.

Zwycięzca popRAWki Awatar paparapa
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    176
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wyszomir Zobacz posta
    A po co ma robić sobie zdjęcie? Przecież AI będzie znała jego wizerunek z milionów wcześniejszych zdjęć i zarejestrowanych obrazów z kamer monitoringu. Nie musi ruszać się z domu - wystarczy że siedząc wygodnie w fotelu wpisze lokalizację i wybierze pozycję w jakiej chciałby być przedstawiony na wygenerowanym zdjęciu. Być może będzie jeszcze musiał odpowiedzieć na pytanie jak ma być ubrany...
    I ewentualnie z kim chciałby być na tym ujęciu....

Jeśli nawet jesteś w mniejszości, prawda zawsze pozostanie prawdą.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    290
    Moja galeria
    Raczej dwie wersje, dla rodziny i dla kolegów.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    241
    Moja galeria
    I jeszcze wersja dla szefa: w szpitalu pod respiratorem
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb