Jaka ona nowa , już dawno w GH6 siedzi
Jaka ona nowa , już dawno w GH6 siedzi
Nowszy procesor obrazowy od GH6 , inaczej oprogramowana . Z pewnością jest to ta sama . Tu chodzi o koszta.
Trudno cokolwiek powiedzieć o jakości zdjęć, bo RAWów nie da się jeszcze otworzyć niczym sensownym.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Oglądałem jpgi i były bardzo OK. Po co RAWy jak jest dobrze?![]()
A tak na poważnie - wg mnie super puszkę Panasonic zrobił. Poczekajmy jeszcze na opinie "zwykłych" fotoamatorów, influncerzy jak wiadomo lubią przesadzać...
@epicure ty masz poważne doświadczenie z Fuji - wlazly mi głowę kolory z H2S / T5, bawiłem się na Swiatlosile.
Gdzie można poczytać Twoją opinię o nich ?
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: E-M1 + 12-100/f4 + 8-25/f4+100-400/5.6-6.3+ 12/2 + 45/1.8 . Czasem S 23Ultra
Recenzję X-T5 będę publikował w listopadzie z okazji roku używaniaCo do samych kolorów, to oczywiście je lubię, ale chyba nie jestem kompetentny, żeby je jakoś szczegółowo analizować. Jadę głównie na JPEGach, szczególnie na symulacji Classic Negative, Classic Chrome i Nostalgic Negative, rzadziej Velvia. Jak to wygląda, można sobie podejrzeć w moim wątku.
A co do Panasa G9 II, to ja czegoś tu nie rozumiem. Wychodzi na to, że to bebechy z GH6 włożone do korpusu S5 II - dosłownie. Oczekiwałem nieco więcej kreatywności, szczególnie w kwestii rozmiaru. Czekam na jakieś małe korpusy od Panasa.
Najwiekszym nieporozumieniem jest cena startowa - 1899$
Ale czego oczekiwałeś? Że następca G9 będzie mały? Jest praktycznie tej samej wielkości co poprzednik - https://mirrorlesscomparison.com/pan...c/g9-vs-g9-ii/
Puszki z serii GX będą mniejsze. Jak zdecydują się je zaprojektować i zrobić
A cena niestety zgodna z aktualnymi trendami, za te pieniądze nie kupię.![]()