Strona 243 z 271 PierwszyPierwszy ... 143193233241242243244245253 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.421 do 2.430 z 2707

Wątek: Przyszłość m4/3

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez paparapa Zobacz posta
    Pomińmy tak mierne byty o których piszesz.
    Zajmijmy się fotografami z krwi i kości.
    A to nie wiem, widocznie żaden ze mnie fotograf, bo w tym przypadku utożsamiam się bardziej z tym miernym bytem
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca popRAWki Awatar paparapa
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    A to nie wiem, widocznie żaden ze mnie fotograf, bo w tym przypadku utożsamiam się bardziej z tym miernym bytem
    Cóż za odważna samokrytyka...

Jeśli nawet jesteś w mniejszości, prawda zawsze pozostanie prawdą.

Awatar koza
    Mieszka w
    Polska
    Siła reputacji
    60
    Moja galeria
    Dowolnej marki i typu z pięcioma obiektywami
    Oczywiście, że Fuji GFX 100 mark ileśtam. M43 z 45 1.8 i makro 1:1 kupię sobie za 5300 .

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    99
    Moja galeria
    @paparapa wchodzę w Twój eksperyment - biorę pełnoklatkowe lustro Pentaxa plus szkła 600/4,0 300/2.8 200/4.0 Micro i limitedy 31/1.8 i 77/1.8 Aż zaśliniłem klawiaturę pisząc ten wykaż...

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    piękna dziew... Dziewczyna, o pięknych dużych oczach, drogi @Bodzipie.
    Ale dlaczego akurat: "drogi @Bodzipie ? "
    Ja mam małżonkę starą i brzydką, ale ta piękność o dużych oczach to się do niej nie umywa

...

Z racji nadmiaru obowiązków i roztargnienia zapomniałem napisać, że sprzętu otrzymanego podczas mojej opowieści nie można spieniężyć, ani podarować komuś innemu.
    Gdyby to nastąpiło, takowa osoba zostałaby obciążona fakturą z podwojona wartością otrzymanego sprzętu.
    Hmmm, jednak musiałeś tu wpakować imć Midasa ?
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez August68 Zobacz posta
    @paparapa wchodzę w Twój eksperyment - biorę pełnoklatkowe lustro Pentaxa plus szkła 600/4,0 300/2.8 200/4.0 Micro i limitedy 31/1.8 i 77/1.8 Aż zaśliniłem klawiaturę pisząc ten wykaż...
    No no no... Stara miłość nie rdzewieje.
    Grubo pojechałeś. To mi się podoba.

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Ale dlaczego akurat: "drogi @Bodzipie ? "
    Ja mam małżonkę starą i brzydką, ale ta piękność o dużych oczach to się do niej nie umywa
    Dlatego drogi, bo miałem dobry humor i lubię Cię na swój sposób.
    Ale napisz tylko słowo, a nie napiszę do Ciebie nigdy więcej, drogi.

A dzie... z dużymi oczami wzięła się stąd.

Przeczytałem "dziewica"
    Piękne te oczy

Hmmm, jednak musiałeś tu wpakować imć Midasa ?

Niestety musiałem doprecyzować warunki brzegowe. Bo niektórzy są bardzo sprytni.

Cytat Zamieszczone przez koza Zobacz posta
    Oczywiście, że Fuji GFX 100 mark ileśtam. M43 z 45 1.8 i makro 1:1 kupię sobie za 5300 .
    Ale fuji gfx 100 do małych i lekkich nie należy. Po co Ci to? Czy aby nie przedźwigniesz się? Pewnie dlatego uzupełnienie w postaci MFT. Bo więcej do 40litrowego plecaka nie wejdzie.

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    99
    Moja galeria
    Oczywiście że stara miłość nie rdzewieje.... Nie było (i nie będzie) ładniejszych szkieł niż Pentaxowe Limitedy. A srebrne 600, 300 i 200 Micro to była dla mnie zawsze "Święta Trójca". I chyba nie znałem na polskim forum Pentaxa nikogo kto by te szkła miał. Może ewentualnie 300/2.8... reszta była jak Yeti

Awatar koza
    Mieszka w
    Polska
    Siła reputacji
    60
    Moja galeria
    Ale fuji gfx 100 do małych i lekkich nie należy. Po co Ci to?
    No jak po co - dynamika, małe szumy, mała GO, szacunek na rejonie, czy czego tam jescze wg internetów m43 nie ma... a przede wszystkim dużo kosztuje, więc na pewno będę robił super zdjęcia! .

I żeby nie było - dla mnie jednym z głównych powodów wejścia w m43 była cena, nie gabaryty - mocno wtedy byłem skoncentrowany na filmach, więc Sony A7.2 wydawało się bardzo dobrym wyborem, ale niestety, sigmy na FF to cena ponad x2 w porównaniu do m43.

Potem "niestety" kupiłem szkiełko na ptaki i sam się z siebie śmieję - zacząłem od M10.2 z turbolekkimi, małymi kitami, a teraz poginam z plecakiem pełnym różnych szkieł. Czasem nawet przejrzę neta w poszukiwaniu czegoś w stylu Olympus SP560UZ, który miałby szeroki zakres ogniskowych, był lekki, itp.

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez August68 Zobacz posta
    Oczywiście że stara miłość nie rdzewieje.... Nie było (i nie będzie) ładniejszych szkieł niż Pentaxowe Limitedy. A srebrne 600, 300 i 200 Micro to była dla mnie zawsze "Święta Trójca". I chyba nie znałem na polskim forum Pentaxa nikogo kto by te szkła miał. Może ewentualnie 300/2.8... reszta była jak Yeti
    Ja akurat nie przywiązuję dużej wagi do wizualnej strony takich zabawek. Podlega to wpływowi mody i cały czas się zmienia, aż trudno nadążyć. Najważniejsza jest funkcjonalność i ergonomia.
    W obecnych czasach, gdy robimy zdjęcia w mało sprzyjających warunkach pogodowych. Deszcz, kurz czy inny śnieg. Obiektywy mocno się brudzą. I jak najprostsza forma słoików ułatwia ich konserwację.
    Używałem kiedyś Pentaxa... K100 i złego słowa nie powiem. Ale obecnie nie wszedłbym w lustra. Przyzwyczaiłem się do AFu na niemal całej powierzchni kadru i do doskonałej jego efektywności.
    W lustrach zawsze trzeba się było liczyć ze zdjęciami nietrafionymi. Współpraca z Sigmami ART też jest dużo lepsza w bezlustrach.

Tak że preferencje jak widać mogą być różne.

Cytat Zamieszczone przez koza Zobacz posta
    No jak po co - dynamika, małe szumy, mała GO, szacunek na rejonie, czy czego tam jescze wg internetów m43 nie ma... a przede wszystkim dużo kosztuje, więc na pewno będę robił super zdjęcia! .

I żeby nie było - dla mnie jednym z głównych powodów wejścia w m43 była cena, nie gabaryty - mocno wtedy byłem skoncentrowany na filmach, więc Sony A7.2 wydawało się bardzo dobrym wyborem, ale niestety, sigmy na FF to cena ponad x2 w porównaniu do m43.

Potem "niestety" kupiłem szkiełko na ptaki i sam się z siebie śmieję - zacząłem od M10.2 z turbolekkimi, małymi kitami, a teraz poginam z plecakiem pełnym różnych szkieł. Czasem nawet przejrzę neta w poszukiwaniu czegoś w stylu Olympus SP560UZ, który miałby szeroki zakres ogniskowych, był lekki, itp.

Ale wiesz... z takim Fujiem to byłby strach na ulice wyjść.
    A bateryjki na stole w salonie nie wymagają aż tak dużej dynamiki
    Szacunek na dzielni łatwiej zyskać wieszając na szyi tombakowy łańcuch. Duży aparat wzbudza u gawiedzi raczej inne odruchy.

A już na poważnie w filmowaniu faktycznie bezlustra uciekły lustrzankom bardzo mocno. I czy Olek czy Sony
    były świetnym wyborem dla filmujących.

Wiem też, że dużo kobiet reaguje na zasadzie. O jaki mały , jaki fajny. Co wydaje mi się akurat dość dziwne.
    Ale kobiety są nieodgadnione.

Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Wiem też, że dużo kobiet reaguje na zasadzie. O jaki mały , jaki fajny. Co wydaje mi się akurat dość dziwne.
    Ale kobiety są nieodgadnione.
    -Starają się być miłe.