Robert Wong trafił w samo sedno. Warto całe obejrzeć bo na końcu mówi o cenach,
https://www.youtube.com/watch?v=Sxlhj4C7xmg
Robert Wong trafił w samo sedno. Warto całe obejrzeć bo na końcu mówi o cenach,
https://www.youtube.com/watch?v=Sxlhj4C7xmg
Chciałem się pochwalić (i jednocześnie Wam podziękować) swoimi zakupami w zeszłym miesiącu.
Dlaczego w tym temacie - no bo poniekąd odnosi się on do polityki cenowej OM / Olympusa.
Przed ostatnim wyjazdem kupiłem fabrycznie nowy E-M1 MK III za $799 oraz M. Zuiko 45 f1.2 PRO za $809.
Prosto z HK czy Taiwanu, darmowa wysyłka, zero innych opłat.
Nie wiem, może dla Was to i tak przepłaciłem, ale ja jestem zadowolony, bo w tym tygodniu w USA jest promocja na Olympusy i oficjalne ceny są takie:
Plus do tych cen na Amazon należy dostać sobie jakieś 10% podatku bo w USA ceny podaje się netto.
To wychodzi na to że jak się poszuka można te lepsze modele i obiektywy PRO kupować połowę taniej albo więcej.
Gdybym wcześniej kupował MFT w takich cenach to pewnie nigdy bym złego słowa nie powiedział
PS. Jak widzę jak na eBay USA ludzie wystawiają swoje używane E-M1 MK III za $1200 bo kupili za $1600 to aż mi przykro...
Ostatnio edytowane przez m_a_g ; 22.04.23 o 16:16
Cieszę się, że jesteś zadowolony ze swojego zakupu!
Google wyświetliło mi reklamę Olympusa więc kilkam, patrzę, i oczom nie wierzę.
E-M5 MK III + 12-45f4PRO jest ponoć w promocji - $450 zniżki - po tej zniżce kosztuje $1399 (bez zniżki kosztuje $1849 według B&H).
"Promocja" kończy się dzisiaj północy.
I w sumie nic w tym dziwnego, z tym że w tym samym B&H, bez żadnej promocji, nowy OM-5 z tym samym obiektywem kosztuje $1,401.62
Kto przy zdrowych zmysłach kupi w takim razie E-M5 III?
![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Jak widać i w USA promocja oznacza niekiedy* szukanie jelenia...
* pytanie jak tłumaczyć 'niekiedy' - 'sporadycznie', 'czasem', 'często' a może 'zazwyczaj'?
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Z tego co pamiętam konstrukcja stopki w OM-5 jest bardzo podobna do E-M5-III i oba te modele są narażone na wyłamanie stopki. Solidniejsza stopka była w pierwszej i drugiej generacji E-M5.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
E m5 mark3 ma wyłamujące się mocowanie stopki.Om-5 jest baaardzo zbliżoną konstrukcją, a OM do tej pory nie udowodniło, że problem nie będzie dotyczył również om5. Dodatkowo na necie były zdjęcia, że problem zaczął też dotyczyć m10 mark4 lub 3. Po prostu oszczędnościowe wadliwe projekty zaczęły pokazywać wady po pewnym czasie użytkowania.
OM-D E-M10 Mark II + lumix g25 1.7, ED 14‑150mm F4‑5.6 II, xiaoyi 42,5 1,8. / smartfonem już nie focę
„Bardzo zbliżona konstrukcja” to dość eufemistyczne określenie![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb