Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Olympus mju840

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Olympus mju840

Witam,
    wczoraj kupiłam Olymusa mju840. Jest to moja pierwsza cyfrówka. Jestem więc nowicjuszem. Jedna rzecz mnie niepokoi. Podczas ustawiania ostrości aparat wydaje cichy szmer, jakby dźwięk spięcia. Zaznaczam, że ma to miejsce prawie przy każdej zmianie kadru i niekoniecznie przy wciśniętym do połowy przycisku migawki. Jest to wada aparatu czy też rzecz zupełnie naturalna?

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Jeśli aparat jest ustawiony na wykonywanie zdjęć przy ciągłym zachowaniu ostrości to AF pracuje cały czas i cały czas słychać silniczek. Sprawdź może z innymi ustawieniami autofocusa (jeśli aparat na to pozwala) i zobacz czy też szumi.
    Ostatnio edytowane przez Ellen ; 2.05.08 o 17:49

| OlyJedi Awatar Warmik
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Dorota589 Zobacz posta
    i niekoniecznie przy wciśniętym do połowy przycisku migawki.
    Cytat Zamieszczone przez Ellen Zobacz posta
    Jeśli aparat jest ustawiony na wykonywanie zdjęć przy ciągłym zachowaniu ostrości to AF pracuje cały czas i cały czas słychać silniczek.
    aparat ostrzy tylko z przyciśniętym do połowy przyciskiem migawki więc ciągły AF raczej odpada

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Warmik Zobacz posta
    aparat ostrzy tylko z przyciśniętym do połowy przyciskiem migawki więc ciągły AF raczej odpada
    więc może jednak wada aparatu ?

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów