Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Slik Pro 330 DX do E-510

| OlyJedi Awatar marcinpolniak
    Mieszka w
    Przemyśl
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Slik Pro 330 DX do E-510

Chcę kupić statyw do E-510, co myślicie o tej ofercie Slik Pro 330 DX za 299 zł: http://www.euro.com.pl/akcesoria-do-...o-330-dx.bhtml
    Prosze o komentarze posiadaczy tego statywu. Czy jest on lepszy od Velbon Sherpa 600? Wypady w plener, trochę makro i panoram.
    A mogłem wziąć Nikona D40 lub Canona 400D, wtedy nikt by się nie dziwił, że te zdjęcia to wina aparatu... A tak mam E-510... i na co tu zwalić winę?

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    świetny statyw, polecam, lepsze to od sherpy napewno.
    było sobie życie

| OlyJedi Awatar lcf
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria
    Solidny i wygodny w użyciu sprzęt, w sklepie zrobił na mnie lepsze wrażenie od Sherpy i kilku innych obejrzanych modeli, więc na nim stanęło (uznałem za optymalny wybór pod względem stosunku jakość/cena). Z wyboru jestem bardzo zadowolony. W przypadku makro blisko ziemi może Cię nieco ograniczać minimalna wysokość, więc w takich warunkach też chciałbyś działać, to do kolekcji może się jeszcze przydać jakiś osobny podręczny mini-statyw .
    Ostatnio edytowane przez lcf ; 1.05.08 o 08:05
    OM-1, mZD 12-40 F/2.8, mZD 60 F/2.8, Nocticron 42.5 F/1.2
    flickr: lcf80

Mieszka w
    Przemyśl
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    A ma możliwość dolnego mocowania głowicy? Jak sprawuje się z E-510? Nie ma za małego udźwigu?
    A mogłem wziąć Nikona D40 lub Canona 400D, wtedy nikt by się nie dziwił, że te zdjęcia to wina aparatu... A tak mam E-510... i na co tu zwalić winę?

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez marcinpolniak Zobacz posta
    A ma możliwość dolnego mocowania głowicy? Jak sprawuje się z E-510? Nie ma za małego udźwigu?
    ja na nim mocowałem E1 i nie widziąłem problemu, co do odwrotnego mocowania głowicy to tu jest lipa, nie można (chociaż jak ktoś sie uprze )
    było sobie życie

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Mielec
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lcf Zobacz posta
    W przypadku makro blisko ziemi może Cię nieco ograniczać minimalna wysokość...
    To prawda, jednak poza zakupem dodatkowego statywu można jeszcze zastosować krótszą kolumnę centralną. Wiem, że producent oferuje coś takiego, ale nie póki co nie zauważyłem tego w sklepach. Fakt, że za mocno nie szukałem.

Slik Pro 330 DX używam z E-400 i póki co (kilka miesięcy) jestem bardzo zadowolony. Nie miałem okazji porównać z Velbon Sherpa 600r. Zasugerowałem się kilkoma opiniami i sądzę, że wybór był trafny. Najczęściej używam go w terenie.

Kupowałem w sklepie Multifoto.pl. Z obsługi również jestem bardzo zadowolony.

Pozdrawiam

Mieszka w
    Przemyśl
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Dzięki wielkie chłopaki, miałem brać Zuiko 50/1,8 ale na razie zainwestuję w statyw... Zamówiłem na euro.com.pl. pooglądam w sklepie i jak będzie ok to wezmę, a wtedy odezwę sie i opisze wrażenia. Aha, tylko wcześniej muszę z żoną pogadać. Obecnie został mi po małpce first, ale o jego regulacji i jakości to nawet szkoda gadać. Jak reguluję w pionie to muszę zawsze ustawić trochę wyżej, bo przy skręcaniu ściąga aparat w dół... Tragedia.

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Orientuje się ktoś jak jest z tym udźwigiem? Tu podają tylko 2kg. W tanim Velbonie DF60 3kg, a nawet 4 kg (w zależności od strony, na UK 4 kg, na PL 3kg). Czy to nie na tym polega, że "udźwig" to maksymalny ciężar sprzętu, z którym można stabilnie pracować? Wynikałoby z tego, że statyw za 130zł jest stabilniejszy od takiego za 300zł. Możliwe to? Może w takim Sliku płacę, za osobno ustawiane 2-sekcyjne nogi?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Statyw kupuje sie po to aby uzywac z dlugimi tele - no chyba że ktoś chce sobie zrobić portret. Sherpa 600 ma udzwig wg producenta o 2 kg wiekszy wiec nie biorąc pod uwage max udzigów zawsze to ciut wiecej. Gibanie jest prawie że pewne w przypadku obiektywów takich jak ZD50-200 czy ZD70-300 nie wspominając o starych m42.
    Nie oznacza to wcale że statyw jest zły ale zastanowiłbym sie nad jego zakupem biorąc pod uwagę wlaśnie jego max udzwig bo co mi ze statywu gdzie aparat bedzie sie gibal przy zefirku.
    ...był Olek jest A6000

| OlyJedi Awatar Warmik
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Wesoły Miś Zobacz posta
    W tanim Velbonie DF60 3kg, a nawet 4 kg (w zależności od strony, na UK 4 kg, na PL 3kg).
    jak tak patrzę po polskich sklepach to podają że df60 ma max. obciążenie 6,8 kg