Podjąć się to i ja bym się nie podjął, chyba, że bym wziął OMkę i E1Wtedy mam dwie ogniskowe z jednego obiektywu ;D Trzeba sobie radzić, nie?
W sensie stabilizację?
Przy 1/30-1/50 sek. można zrobić nieporuszone zdjęcie, więc nie jest tak najgorzej.
Podjąć się to i ja bym się nie podjął, chyba, że bym wziął OMkę i E1Wtedy mam dwie ogniskowe z jednego obiektywu ;D Trzeba sobie radzić, nie?
W sensie stabilizację?
Przy 1/30-1/50 sek. można zrobić nieporuszone zdjęcie, więc nie jest tak najgorzej.
powodzenia z duszkami... chyba mamy odmienne podejścia - ja nie eksperymentuję na klientach z czasami. przy 50mm 1/100 musi być...Przy 1/30-1/50 sek. można zrobić nieporuszone zdjęcie
jajć, jak organista może wejść w kadr, jak On przy organach stoi (siedzi). może to kościelny ? a jeżeli tak to jak kościelny może w kadr wejść. nie ukrywam, że czytam spontanicznie, ale chyba szukamy obiektywu 8-400 mm, o f. 1.0. Ludziska ???
Musiałbym postradać zmysły. Dalej podtrzymuję, że ekwiwalentem 100mm nie można wykonać właściwie i należycie dobrze reportarzu ze ślubu. Wszystkie moje fotki z uroczystości kościelnych wykonałem 14-54. Najczęściej środkiem ogniskowych. Nie wziąłem tych 20m z kosmosu. Nie chcę w tej kwesti dyskutować. Jak ktoś ma wątpliwości powinien podpiąć obiektyw z zakrestem obejmującym 50mm pod puchę e-systemu, ustawić ogniskową na 50mm i spróbować zrobić kadr obejmujący dwojga klęczących ludzi, ksiądza nad nimi, a w tle ołtarz. Pomijam już inne kwestie... przykładowo składanie życzeń przed kościołem. Przy tej odległości od fotografowanego obiektu nie ma szans na czysty kadr.
Przestronny? Musiałby mieć z każdej strony ołtarza 20m przestrzeni tylko dla Ciebie. Jak masz wątpliwości to idź z aparatem na dwórTrafiłeś właśnie na temat nie do przeskoczenia... zrobienie reportarzu ślubnego ekwiwalentem 100mm jest NIEMOŻLIWE. Chyba, że za wykonalne uważasz zrobienie czegokolwiek. Nie biorę jednak tego pod uwagę, bo to byłby absurd.
Sry z mojej strony EOT.
Ostatnio edytowane przez th3big ; 1.05.08 o 20:01