Zobacz wyniki ankiety: Czy stosujesz znaki wodne umieszczając swoje zdjęcia w internecie

Głosujących
74. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • TAK

14 18,92%
  • NIE

60 81,08%
Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 97

Wątek: Znak wodny na zdjęciu - dylematy

qbic
    Gość
    Kurcze naprawdę wam tak kradną te fotki?

| OlyJedi Awatar a_wykrota
    Mieszka w
    Pyrlandia
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Akurat mój przypadek jest taki, że dałem moje fotki na maila osobie, której zaufałem. Niestety na ludziach można się bardzo przejechać... Oj bardzo.
    Kątem oka mego :
    jednego - www.wykrota.wordpress.com
    drugiego - www.adrianwykrota.pl

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wykrecik Zobacz posta
    Akurat mój przypadek jest taki, że dałem moje fotki na maila osobie, której zaufałem. Niestety na ludziach można się bardzo przejechać... Oj bardzo.
    Czym sie martwisz.Jestes zarobiony,jesli masz orginal.Krotka wizyta w redakcji i pare slow na temat praw autorskich i do rozpowszechniania..Zawsze sie co do ceny mozna dogadac,jak by nie patrzyc na puszke masz.A czy oni kogos beda skarzyc za paserstwo to Tobie to powiewa.

qbic
    Gość
    Dokładnie, ja na sieci nigdy nie daje 1:1, rawy mam wypalone na płytkach wiec zawsze mogę udowodnić co jest moje.

| OlyJedi Awatar a_wykrota
    Mieszka w
    Pyrlandia
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Dobrze Panowie prawicie. Jutro wypieram się z oryginalnym Rawem do redakcji...
    Kątem oka mego :
    jednego - www.wykrota.wordpress.com
    drugiego - www.adrianwykrota.pl

| OlyJedi Awatar FotoAmator
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wykrecik Zobacz posta
    Ja dziś się załamałem. Zobaczyłem moją fotkę z Porsche w Echu Miasta i to jeszcze podpisaną nie moim nazwiskiem.... Idzie szlag człowieka trafić....;]
    Na Twoim miejscu wcale by mnie szlak nie trafiał tylko radość przeogromna by mnie wzięła.
    Po pierwsze że Porsche doceniło pracę (dziada by nie wystawili), po drugie że Porsche i Echo Miasta to nie przeciętny Kowalski z rentą państwową i jest od kogo brać. Wystarczy tylko przejść się do adwokata. Oni chętnie takie zlecenia biorą. Na Kowalskiego nie wezmą, bo Kowalski niewypłacalny. Porsche na pewno TAK.
    Życzę powodzenia.

===================
    A nawiązując do tematu to...
    To wszyscy macie racje. Moja fota to jak dziecko moje. Szanuję, dbam i chronię.
    Nie wpadajcie w skrajności. Nie sądzę by jakiś organizator konkursu zamieszczał czyjeś zdjęcia bez znajomości namiarów na "autora". Komuś nagrodę trzeba wypłacić.
    Zgadza się że nie jest przyjemnie jak ktoś wykorzystuje moją pracę do szkalowania mnie.
    Ale to są skrajności. Na to są środki prawne.
    U mnie na stronie jest napisane: "kopiowanie zdjęć"
    Pod pewnymi warunkami może to sobie robić. Nie róbmy ze wszystkich przestępców.
    Owszem, dranie po tym świecie chodzą. Ale.... ale co zrobić.
    Wystawiając się na linię ognia należy liczyć się z pociskiem w tyłek, albo zrezygnować z tego wystawiania.
    Ja wybieram ten pierwszy sposób.
    Lubię kolorowe skarpetki. Każda inna. http://www.formatfoto.pl/

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Jeśli ktoś chce wykorzystać moje zdjęcia, a owszem zdarzało się, to z reguły proszę o link zwrotny do strony itp. wilk syty i owca cała.
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Jak zapyta to miło

Banned Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez FotoAmator Zobacz posta
    Na Twoim miejscu wcale by mnie szlak nie trafiał tylko radość przeogromna by mnie wzięła.
    Po pierwsze że Porsche doceniło pracę (dziada by nie wystawili), po drugie że Porsche i Echo Miasta to nie przeciętny Kowalski z rentą państwową i jest od kogo brać. Wystarczy tylko przejść się do adwokata. Oni chętnie takie zlecenia biorą. Na Kowalskiego nie wezmą, bo Kowalski niewypłacalny. Porsche na pewno TAK.
    Życzę powodzenia.

===================
    A nawiązując do tematu to...
    To wszyscy macie racje. Moja fota to jak dziecko moje. Szanuję, dbam i chronię.
    Nie wpadajcie w skrajności. Nie sądzę by jakiś organizator konkursu zamieszczał czyjeś zdjęcia bez znajomości namiarów na "autora". Komuś nagrodę trzeba wypłacić.
    Zgadza się że nie jest przyjemnie jak ktoś wykorzystuje moją pracę do szkalowania mnie.
    Ale to są skrajności. Na to są środki prawne.
    U mnie na stronie jest napisane: "kopiowanie zdjęć"
    Pod pewnymi warunkami może to sobie robić. Nie róbmy ze wszystkich przestępców.
    Owszem, dranie po tym świecie chodzą. Ale.... ale co zrobić.
    Wystawiając się na linię ognia należy liczyć się z pociskiem w tyłek, albo zrezygnować z tego wystawiania.
    Ja wybieram ten pierwszy sposób.
    ja sprawę chetnie poprowadze....nie ma problema

Alleg_pl
    Gość
    z ciekawosci czystej, i jak tam sprawa kradziezy fotki porshe?