Jak w temacie. Może ktoś miał z tym do czynienia. Albo może ktoś zna linę z opinią na jego temat. Mnie coś się nie udało googlarką nic wyczarować.
Jak w temacie. Może ktoś miał z tym do czynienia. Albo może ktoś zna linę z opinią na jego temat. Mnie coś się nie udało googlarką nic wyczarować.
ja prawie w temacie.Mam ale 75-260 /4,5 makro pod M42 - stara-dobra-ciężka rura.Jak chcesz to wrzucę foty
Jacek
Wolałbym jednak coś o tym szkiełku jak w temacie.
Rafał po co Ci to?
Stałki jeszcze rozumiem, ale gonienie z dwoma pierścieniami, to już hmmm niezbyt poręczne.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Mam to cudo w idealnym stanie (na pierścieniach są jeszcze oryginalne folie zabezpieczające). I zastanawiam się, czy pogonić, czy sobie zostawić.
Wygląda na to, że jest porządny - stałe dobre światło w zoomach "wkładano" tylko do topowych konstrukcji. Wewnętrzne ogniskowanie - kręcąc zoomem nie zmienia się długość obiektywu.
I gupi jestem, bo nic nie znalazłem o nim w necie. Zadałem podobne pytanie na CF i na Koreksie. Ale echo. Nikt nic nie wie...
Nie mam siły, żeby wyklepać sample, bo tego bardzo nie lubię robić.
No to poświęć jeden film to się przekonasz
BTW na co om2 zmianiasz?
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Nie zmieniam. Mam czarnego OM-2n.
Nie wiem czy to chodzi o tę Tokinę, ale chyba tak. Jest tu trochę zdjęć testowych: Photographed with an OM2n, Tokina RMC 70-210mm f/3.5
http://olympuszuiko.wordpress.com/20...a-and-vivitar/
Na wszelki wypadek podrzucam, może nie widziałeś, może się przyda, a może nie.![]()