Jeśli chodzi o optyke ze starego systemu, to pewnie trochę lepiej by było, gdybyś miał oly 50-200 2.8-3.5 do tego ec-14. Problemem będzie dalej słaba stabilizacja i ISO wyższe niż 400.
Te fotki robione akurat sprzętem za kilkanaście tysięcy.
Jeśli chodzi o optyke ze starego systemu, to pewnie trochę lepiej by było, gdybyś miał oly 50-200 2.8-3.5 do tego ec-14. Problemem będzie dalej słaba stabilizacja i ISO wyższe niż 400.
Te fotki robione akurat sprzętem za kilkanaście tysięcy.
nie kombinuj, kup GX80/GX8 + panas 100-300, jak kupisz używki nie wyjdzie "tak drogo"do tego jakiegoś kita - gra i bucy na początek !! będzie małe i lekkie
![]()
Ostatnio edytowane przez viruuss ; 1.08.18 o 21:44
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły
Tak jest , a stary wyprzedaj kasa będzie zawsze jakaś
Sony RX10 lekarstwem na wszystko![]()
www.epicure.pl | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | daj lajka
Do ptaszków, to raczej Nikon P1000![]()
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
taaaaak , bierz coś takiego i zasuwaj do parku , wszystkie gołębie twoje
https://www.swiatobrazu.pl/lenshide-...eta-33075.html
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Moja przesiadka na E3 na nieustający banan na twarzy70-300 stał się użyteczny na f8, 50-200 był jak Japończyk Kosi Mazaki. Obecnie mam OMD M1 z przejściówką na duże 4/3. 70-300 znowu stał się bezużyteczny, 50-200 af już taki fajny nie jest jak w E3, ale daje radę. Tak jak Chłopacy pisali - może lepiej doskonalić podchody, maskowanie niż wydłużać ogniskowe. Jeśli nie masz kasy to proponuję E3/E30 +50-200. Jeśli dobrze poszukasz nie przekroczysz 2500. Panaś z 100-300 fajny, letki i poręczny ale za stary jestem żeby się dać na to nabrać
na brylanty mikro mnie nie stać ( Olympus). Ciągle sobie obiecuję zrobienie pułapki z wykorzystaniem smartfona i obsługą M1, ale siem bojem .
![]()
Tyle nie mogę dać za sprzęt, ale przynajmniej mogę zobaczyć fotki innych więc nie jest źle
Poczytam o nim.
Patrząc na ceny tych staroci to nie wiem czy jest sens sprzedawać.
Mimo wszystko w dobrym świetle 40-150 robi piękne portrety, a może kiedyś dzieci będą miały coś do nauki.
Też poczytam.
Takie megazoomy to chyba nie bardzo dobre?
Nie mam takich warunków na bliskie podchody więc focenie przyrody muszę chyba odpuścić i podziwiać Wasze galerie.
Nie lubię gołębi ale kamuflaż eleganckitylko wtedy w parku mnie by fotografowali i stukali się w głowę
Technika się zmienia, aparaty też tylko czasem wcale nie na lepsze.
Mi generalnie brakuje tego że np w gorszych warunkach nie mogę wydłużyć czasu bo podnosząc iso jest po prostu w e-520 słabo.
Druga sprawa to slaby zakres tonalny, fotografowanie przyrody wygląda nieraz tak że krzaki czarne - niebo białe, trzeba potem wszystko poprawiać.
Dobrze że chociaż google NIK jest za darmo
Kiedyś zobaczyłem zdjęcia z 5DMII i byłem zachwycony ale sporo to kosztuje, tak samo podobają mi się również zdjęcia z D610.
Odłożyłbym nawet te kilka tysiaków ale żeby się nie okazało że mi wystarczy kasy tylko na body, bo tanim kitowym przy lepszej puszce to grzech zdjęcia robić...
Ostatnio edytowane przez wwd ; 2.08.18 o 13:47