Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: KONIEC C-750 UZ ?

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    @steve13, moze zdjecia z galerii byly pomniejszone, nie w pelnej wielkosci, wtedy szumy znikaja (zlewaja sie z tlem). Iso 200, 400 mozna wykorzystac, np w fotografii czarno-bialej. Ja np ustawialem sobie ISO 400, B/W albo sepia i wychodza bardzo klimatyczne fotki.
    Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888

Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MajcinW
    no tak aparaty ktore wyszly w tym samym czasie co 750 tka juz od dawnna sa grubo ponizej 2000 zl
    a moze to cisza przed burza moze na dniach wyjdzie nastepca 750 tki ?
    nastepca ma byc zapewne C-770, ktorego cena "na ulicy" w stanach w pakiecie takim samym jak C-750 (karta 16, ladowarka, aku, kable, soft) rozni sie o 50 dolcow (10%).

Mieszka w
    Radom
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Ja do czasu kiedy nie nauczę się robić dobrych fotek, także twierdzę ża C-750 ma bduże szumy.Mam nadzieję, że za miesiąc zmienie zdanie.Może faktycznie przyczyna leży nie w aparacie tylko w umiejętnościach, braku doświadczenia. Wiem,ze dzisiaj robię lepsze zdjęcia niż dwa miesiące temu, po zakupie C-750.
    steve13 widzę, że tylko my mamy problem z ostrością i szumami w tym aparacie. Jak dojdziesz do przyczyny tego problemu daj znać, ja także się podzielę wiedzą - jak taką zdobędę odnośnie ustawiania ostrości i odszumiania. Pozdrawiam

Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Moja C750 też ostro szumi, ale z pewnością C770 szumi tak samo (ta sama matryca). Powtórzę, co w temacie szumienia napisano na tym forum wiele razy: ściągnijcie program Neat Image. Ja zacząłem go używać i jest o wiele, wiele lepiej. Pewnie, że byłoby lepiej gdyby zdjęć nie trzeba było dodatkowo obrabiać, ale chyba należy wierzyć bardziej doświadczonym użytkownikom, którzy trwierdzą, że szumy w C750 nie należą do największych w cyfrówkach o podobnej klasie (a wręcz przeciwnie ).
    Pzdr
    C-770UZ + adapter + UV Hoya HMC Super

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Niech kazdy z Was wybierze wsrod swoich fotek taka dosc zaszumiona wg Was. Oczywiscie w miare rozsadku, ISO 50, ISO 100 i zrobcie sobie odbitke w najbardziej popularnym formacie 10x15 i wtedy ocencie czy widac szumienie aparatu ma fotkach w realu.
    Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888

Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Dokładnie.Vodnik ma rację. Ja właśnie dziś odebrałem pierwsze papierówki z mojego C750.
    Format zdjęć 21,5x15 cm i zero zaszumienia (Iso niekiedy ponad 100).
    Tylko kolorki mnie ciut rozczarowały - na LCD-ku były bardziej soczyste (następnym razem spróbuje w innym labie)
    C-770UZ + adapter + UV Hoya HMC Super

Mieszka w
    Radom
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Właœnie pobawiłem sie troche programem NetImage.Rewelka, naprawdę sš niezłe efekty.Oczywiœcie zdjęcie musi być ostre, bo program poprzez usuniecie szumu powoduje minimalne pogorszenie ostroœci (tak mi się wydaje), ale jest to słabo zauważalne, no chyba zę przesadzimy z ustawieniami programu.
    Pzdr