Witam tych wszystkich, którym chciało się zajrzeć do tego wątku. Wątek będzie dotyczył zdjęć w podczerwieni. Co jakiś czas łapię fazę na zdjęcia w IR. Parę lat temu w tym celu kupiłem E510 po konwersji z filtrem chyba 690nm. Z czasem ta puszka przestała wystarczać. Teraz zdecydowałem się popsuć OMD-EM1. Aparat został skonwertowany na pełne spektrum z możliwością umieszczania filtrów w korpusie przed matrycą. Takie rozwiązanie miało zapewnić pełną uniwersalność (aparat normalny i do IR – takie dwa w jednym) oraz niskie koszty. Zapraszam do oglądania, komentowania, krytykowania i wymiany doświadczeń. 1. 720 nm + Faux Color proces 2. 720 nm + Faux Color proces 3. 590 nm + Faux Color proces 4. 590 nm + Faux Color proces 5. 590 nm + Faux Color proces
EM-1; XZ-2; E-30; E-520;
Super secik, zwłaszcza ostatnie!
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6| wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL
Wyszło pięknie. Cała seria super.
Wszystkie super. Nie mam uwag.
Kasia Kaczmarczyk http://kasiowezdjecia.blogspot.com/ http://irytujacezdjecia.blogspot.com/
Dzięki za odwiedziny i komentarze. Kolejny secik - Wilanów od d.... znaczy się z drugiej strony. 6. 7. 8. 9.
Jako odmiana dla klasycznej fotografii-super ! Bardziej w 720 niż 590 nm, ale też ciekawe. jeśli można mieć prośbę...o duże fotki !! IRytuje mnie klikanie do pełnego rozmiaru
"Jesli Swoim obrazem przekonasz do siebie widza to wygrales.Jesli przekonasz decydenta to masz wystawe,jesli kilku to ksiazki beda o Tobie pisac."....by Mirek54 Platon powiedział tuż przed śmiercią Sokratesa, że "wśród nas jest bardzo wielu ludzi, którzy są właścicielami czarodziejskiej różdżki, ale bardzo niewielu wie, jak jej użyć".
Zamieszczone przez tropic Jako odmiana dla klasycznej fotografii-super ! Bardziej w 720 niż 590 nm, ale też ciekawe. jeśli można mieć prośbę...o duże fotki !! IRytuje mnie klikanie do pełnego rozmiaru OK, będą duże
Kolejna wrzutka. Tym razem zamek w Oporowie. Niestety, aparata trafił z powrotem do "lekarza" - kalibracja i takie tam niedomagania. Generalnie rozwiązanie z wymiennymi filtrami montowanymi w korpusie nie zdało egzaminu 10. 11. 12. 13.
Zdjęcia są śliczne, ale martwi mnie choroba Twojego aparatu
Aparat pomyślnie przeszedł kurację i raczej nie powinno być już problemów. Kalibracja też przebiegła pomyślnie. Teraz tylko zakup filtrów (tanio nie będzie) i można działać. 14. 15. 16. 17.
Zasady na forum