Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Subpiksel na matrycy LCD

Mieszka w
    Wroclaw
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Subpiksel na matrycy LCD

Witam

W moim nowo zakupionym sprzecie(E-510) po 2 godzinach uzytkowania pojawil sie subpiksel(czerwony) na matrycy LCD(nie mylic z matryca aparatu). Serwis twierdzi, ze jeden piksel nie daje podstaw prawnych do raklamacji gwarancyjnej, gdyz to nie przeszkadza w wykonywaniu zdjec - fakt, aparat dobrze ostrzy i dziala bezproblemowo, jednak mam dyskomfort psychiczny, ze matryca nie jest idealna

Czy ktos z grupowiczow spotkal sie z taka usterka LCD, i co mozna z tym zrobic? - wiem, pewnie mozna sie przyzwyczaic

Pozrawiam
    Maciek

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez grzybomir Zobacz posta
    ...i co mozna z tym zrobic? - wiem, pewnie mozna sie przyzwyczaic
    Dokładnie. Taki piksel nic nie zmienia, ja od początku mam w E-1 jeden zielony na LCD.

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Też mam Tyle, że mi powiedzieli, że mogę wysłać, to wymienią lcd. Już prawie wysłałem, bo się zirytowałem, że nowy sprzęt i coś mu nie tak jak powinno, ale jak pomyślałem, że mi będą rozkręcać, grzebać w nowym aparacie i kto wie, czy czegoś innego nie popsują, to sobie darowałem. Poczekam aż coś jeszcze nawali, albo wyślę przed upływem gwarancji i wtedy niech przegląd robią, wymieniają, czyszczą, itd. Olej piksel. Patrz przez wizjer.

Mieszka w
    Wroclaw
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Wesoły Miś Zobacz posta
    Patrz przez wizjer.
    Po to kupilem lustrzanke, aby rozkoszowac sie wizjerem A piksla przez przypadek wypatrzylem jak wlaczylem LV.

Dzieki za odpowiedzi, troche sie uspokoilem - myslalm, ze tylko mnie sie trafil jakis felerny LCDek.. Wazne, ze aparat dobrze foci, a do piksla jakos przywykne

th3big
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez grzybomir Zobacz posta
    Serwis twierdzi, ze jeden piksel nie daje podstaw prawnych do raklamacji gwarancyjnej, gdyz to nie przeszkadza w wykonywaniu zdjec - fakt, aparat dobrze ostrzy i dziala bezproblemowo, jednak mam dyskomfort psychiczny, ze matryca nie jest idealna
    Skoro aparat śmiga, a jedynym problemem jest dyskomfort psychiczny to musisz nad tym dyskomfortem popracować flaszką i ogórkami. Rozumiem Cię... mam podobny charakter Radzę jednak nauczyć się żyć z takimi pierdołami. To początek... zaraz znajdziesz pyłki w środku obiektywu co dopiero przyprawi Cię o ból głowy

Nie wiem czy to coś zmieni, ale na trzy sztuki E-1 jakie przewinęły się przez moje ręce dwa miały wypalony ma LCD jeden piksel.

Nie warto sobie tym zaprzątać głowy...

Pozdrawiam...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Daj mu jakieś imię: np. Franek i polub ;D

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    -M:

wygrałeś...

grzybomir:

opanuj syndrom początkującego... idąc dalej, nie szukaj paprochów w obiektywach ani w wizjerze...
    Ostatnio edytowane przez KaarooL ; 24.04.08 o 09:58

Mieszka w
    Wroclaw
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    grzybomir:

opanuj syndrom początkującego... idąc dalej, nie szukaj paprochów w obiektywach ani w wizjerze...
    To nie jest syndrom poczatkujacego, tylko syndrom matryc LCD
    Moj wybor aparatu byl w pelni swiadomy, zwlaszcza ze na forum spedzilem ponad pol roku czytajac wysztko co dotyczy e-510 i szkiel, dlatego paprochy na matowce czy tez w szklach jakos mnie nie draznia tak jak ten piksel.., ale spoko nadam mu imie STEFAN i moze sie polubimy