Również nie zaliczam się specjalnie do zwolenników kolorowania starych fotografii. Robimy to na "wyczucie" i pewnie rzadko takie wersje odzwierciedlają ówczesną rzeczywistość (pod względem kolorów). Tu była dodatkowa trudność, że w kadrze są drzewa, a także dlatego, że zdjęcie jest najprawdopodobniej poruszone. W sumie takie wersje nieco "sztucznie" wyglądają...ale nie zaszkodzi próbować![]()
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Poleciałooo...![]()
Pora ujawnić autorów:
1- Dziadek
2- Krakman
3- andtor2
4-helmuth
5- A56
i ogłosić wyniki głosowania.
W Edycji 5/2018 wygrali ex aequo Krakman i A56.
Miejsce 3, ex aequo zajęli Dziadek i andtor2
Gratulacje!![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Brawa dla zwycięzców i wszystkich uczestników, świetna robota.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Gratulacje dla zwycięzców. Można powiedzieć, że wszyscy na podium![]()
Podoba mi się kolorowanie kamieni na kilku pokazanych pracach, wyglądają rzeczywiście jak polne kamienie.
Zdziwiła mnie natomiast spora ilość głosów oddana na wersję Dziadka. Nie mam nic do kolorów, natomiast ich nałożenie jest jakby ktoś z kiepskim wzrokiem zapomniał założyć okularów.![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Znaczy na Krakmana głosowałem. Choć mi kiedyś napisał, że mnie nie lubi buuuuuu![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Po Ciem nie lubiem....
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Widzę, że wszyscy chyba używali magicznej różdżki do usuwania nieba, przy okazji niektórzy usunęli spore połacie liści....
A56 , Tobie to "najlepiej" wyszło.. Ogromniaste dziury w drzewostanie...
Ale tak to się nie robi... Ja używałem gumki. Może to żmudna praca ale daje dokładność.
A przede wszystkim robi się to przy pomocy warstw i tylko tak!. Gdyby zdjęcie było bardzo dobrej jakości - efekt powinien być doskonały.
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()