Strona 1400 z 1400 PierwszyPierwszy ... 400900130013501390139813991400
Pokaż wyniki od 13.991 do 13.998 z 13998

Wątek: Na co sie ostatnio wkurzylas/es?

  1. #13991
    Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andtor2
    Dołączył
    Apr 2009
    Posty
    8.691
    Siła reputacji
    245
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Zelik76 Zobacz posta
    Windsrows 10 mi wczoraj podniósł ciśnienie poza skalę . Miałem aktualizację pod wieczór ok. 22, skończyła się rano - przez większość czasu - jakieś 5 godzin czarny ekran, już myślałem że po laptopie... Rankiem wyskoczył jakiś błąd i system kazał zrobić restart kompa. Po restarcie wszystko zaczęło działać normalnie poza tym że wcięło mi niektóre aplikacje - przede wszystkim Laightroom poszedł w siną dal, a że miałem starszą wersję to nie mogę go już zainstalować. Z Adobe zniknęło wszystko, są jakieś 3 pliki: Adobe PCD, Adobe GCClient i SLCache których za to za wuja nie mogę teraz odinstalować. Po ściągnięciu Laightrooma i próbie wpisania kodu wyskakuje jakieś okienko po nie naszemu że wersja jest nielegalna i każe zainstalować nową na abonament.
    Przyznam jestem trochę zdziwiony, że nie można zainstalować legalnie kupionego programu. Osobiście mam LR4, ale wersję pudełkową z płytą. Będę przechodził na nowy komputer i nie wyobrażam sobie abym nie mógł tego programu ponownie zainstalować. Z tego co czytałem może być tylko problem z aktualizacją tego mojego LR4 (obecnie mam wersję 4.4).

    Cytat Zamieszczone przez Zelik76 Zobacz posta
    No to Adobe mówię papa. Pytanie co w zamian? Raw Therapee mnie nie przekonuje. Kiedyś to był prosty program a zrobili teraz bałagan po prawej długi jak papier toaletowy, aż oczy bolą. Kusi mnie Capture One Pro 20 za 900zł, ewentualnie coś darmowego i przejrzystego bez wodotrysków - światła, cienie, redukcja szumów itp - podstawy. Więcej nie potrzebuję. Znacie coś takiego dobrego jak Laightroom, tylko inne?
    Niestety nie znam drugiego takiego programu jak LR.
    Coś darmowego to bym polecał DxO Optics Pro (czasami był udostępniany za free).
    Edit.
    Z komercyjnych rozpatrzyłbym (oprócz Capture One) Dxo Photo Lab (chyba sporo tańszy, ale nie chce mi się sprawdzać).
    Najlepiej zainstalować triale, wypróbować i który bardziej przypadnie ten kupić.
    Ostatnio edytowane przez andtor2 ; 21.11.20 o 22:10
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

  2. #13992
    Awatar Zelik76
    Dołączył
    Jan 2019
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Posty
    90
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Udało mi się jakoś ponownie zainstalować LR, ale musiałem cofnąć się do wersji 6.0 - bo właśnie taką kiedyś zakupiłem. Wersja 6.14 oddalała mi kod dostępu przy ponownej rejestracji.
    OM-D E-M10 mark III + Panas 20 1.7 i 12-32 3.5 - 5.6 + Olek 40-150 4 - 5.6

  3. #13993
    Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Dołączył
    Feb 2008
    Mieszka w
    Trochę tu, trochę tam
    Posty
    11.332
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    Coś darmowego to bym polecał DxO Optics Pro (czasami był udostępniany za free).
    Można też spróbować Luminar3 np tu. Też jest do wzięcia za darmo.
    W moim wątku numer zdjęcia jest w nazwie pliku.
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy

  4. #13994
    Awatar Zelik76
    Dołączył
    Jan 2019
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Posty
    90
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Dzięki za propozycje, ale skoro udało mi się odzyskać LR to odpuszczam temat programu zastępczego.
    OM-D E-M10 mark III + Panas 20 1.7 i 12-32 3.5 - 5.6 + Olek 40-150 4 - 5.6

  5. #13995
    Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andtor2
    Dołączył
    Apr 2009
    Posty
    8.691
    Siła reputacji
    245
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Zelik76 Zobacz posta
    Udało mi się jakoś ponownie zainstalować LR, ale musiałem cofnąć się do wersji 6.0 - bo właśnie taką kiedyś zakupiłem. Wersja 6.14 oddalała mi kod dostępu przy ponownej rejestracji.
    Czyli to co pisałem wcześniej można powiedzieć. Byłoby nie do pomyślenia aby nie mozna zainstalować kupionego legalnie programu, a problem jest z jego aktualizacją (podobno tez do obejścia). Dlatego też nie nie powinienem mieć problemu z instalacją LR4, a jedynie z aktualizacją do LR4.4.
    Tak po prawdzie aktualizacje w LR dodają głównie obsługę RAW nowszych puszek, więc jeśli LR6 obsługuje Twój aparat to większego problemu nie ma. U mnie LR4 obsługuje RAWy z mojego aparatu także też większego problemu nie widzę, a o sensowną alternatywę trudno.
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

  6. #13996

    Dołączył
    Mar 2018
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    58
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria
    Miałem podobny problem po reinstalacji Windowsa.
    Ale wszedłem na swoje konto na Adobe i okazało się, że sa tam zachowane dane wszystkich programów jakie od nich posiadam - czyli przede wszystkim klucze.
    Po ponownej instalacji -Lightroom i Elements - użyłem zapisanych kluczy i wszystko działa jak dawniej - łącznie z aktualizacjami Lightrooma.
    Zobacz, może masz podobnie.

  7. #13997
    Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andtor2
    Dołączył
    Apr 2009
    Posty
    8.691
    Siła reputacji
    245
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez August68 Zobacz posta
    Miałem podobny problem po reinstalacji Windowsa.
    Ale wszedłem na swoje konto na Adobe i okazało się, że sa tam zachowane dane wszystkich programów jakie od nich posiadam - czyli przede wszystkim klucze.
    Po ponownej instalacji -Lightroom i Elements - użyłem zapisanych kluczy i wszystko działa jak dawniej - łącznie z aktualizacjami Lightrooma.
    Zobacz, może masz podobnie.
    Dopiero na migrację na nowego kompa się przymierzam
    Co prawda padł mi niedawno główny stacjonarny komp, ale zamierzam go jeszcze reanimować. Będzie wymiana płyty głównej bo ona padła.
    To nie jest duży koszt, ale akurat na znanym portalu nie ma jej w sprzedaży (chciałbym taką samą, choć w sumie nie musi być identyczna). Reanimacja dlatego bo na tym starym mam sporo rzeczy do przeniesienie na nowy.
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

  8. #13998
    Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Dołączył
    Feb 2008
    Mieszka w
    Gorlice
    Posty
    20.972
    Siła reputacji
    418
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    Dopiero na migrację na nowego kompa się przymierzam
    Co prawda padł mi niedawno główny stacjonarny komp, ale zamierzam go jeszcze reanimować. Będzie wymiana płyty głównej bo ona padła.
    To nie jest duży koszt, ale akurat na znanym portalu nie ma jej w sprzedaży (chciałbym taką samą, choć w sumie nie musi być identyczna). Reanimacja dlatego bo na tym starym mam sporo rzeczy do przeniesienie na nowy.
    Powinna być taka sama płyta główna. Wtedy system wstanie bez zająknięcia. Jeśli będzie inna to możesz mieć problem z aktywacją Windows. Czasem nawet aktywacja telefoniczna nie pomaga.
    A dysk... można odczytać w każdym Linuxie Live i zgrać dane które tam siedzą.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||popieram stopkę Krakmana ||

Podobne wątki

  1. Co Cię ostatnio ucieszyło? :)
    By Ania_ in forum HydePark
    Odpowiedzi: 10764
    Ostatni post / autor: 23.11.20, 18:44
  2. Odpowiedzi: 44
    Ostatni post / autor: 12.08.09, 15:28
  3. Ostatnio wypatrzone
    By Smerf Maruda in forum Ciekawe strony www
    Odpowiedzi: 137
    Ostatni post / autor: 9.06.09, 20:33

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
 
Właściciel: FOMAG Sp. z o.o., Gdansk, 80-137 ul. Starodworska 1, KRS 0000341593, www.fomag.pl

Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach reklamowych, statystycznych i do personalizacji stron. Możesz wyłączyć używanie plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej jednak może to utrudnić korzystanie z serwisu! Więcej informacji w Polityce prywatności.