Czy z upgread-em oprogramowania do aparatów jest tak samo jak np z kartami graficznymi, to znaczy zazwyczaj NIC NIE DAJE...
Czy z upgread-em oprogramowania do aparatów jest tak samo jak np z kartami graficznymi, to znaczy zazwyczaj NIC NIE DAJE...
To zalezy. Przy kazdym firmwarze jest opis co i jak poprawia, a moze sie zdazyc ze inzynierowie znajda panaceum na jakis nowo odkryty blad w oprogramowaniu.
Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888
a co to w ogóle firmware? to coś takiego jak nowy bios do kompa?
Jak to sie wrzuca do aparatu? iczy jest jakieś ryzyko, że po tym zabiegu aparacik nie odpali?
Czy jest jakiś nowy firmware do c750 i co on daje?
Sporo pytan , ale kompletnie nie wiem o co biega...
Tak, firmware to takie cos jak Bios. Jak zrobic upgrade firmwaru jest na stronach Olympusa. Jest tam dodatkowo opisane co poprawia. Pamietac trzeba o jednym, PELNE akumulatory, co by zasilania nie braklo.
Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888
Czy update firmware'u jest bezpieczny ? Czy naładowane akumulatorki to jedyne niebezpieczeństwo ? Trochę boję sie , czy aby wstanie mój 5060 po "operacji" ...
Bawię sie owszem tunerami i zmianami FW w nich - zawsze mówi się jednak o niebezpieczeństwie z tym związanym ...
Aha - znalazłem różnice v756-81 - jest to opisane w pliku "how-to" na stronie olympusamerica/zmiana firmware.
5060, xD32 (oryginalna), CF256Kingston, v756-81
Jesli bedziesz dokladnie przestrzegal tego co pisza (jak to robic), bedziesz mial pelne akku to jest to bezpieczne. Aczkolwiek, jak wszedzie podaja, robisz to na wlasna odpowiedzialnosc. Swoja droga, z tego co wyczytale, to chyba warto jest zmienic Twoj firmware z 79 na 81.
pozdrawiam