Ale to de facto matryca z gx8.
Ale to de facto matryca z gx8.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Zgadza sie, tylko pozbawiona filtra aa
Korpus wygląda fajnie, tylko zastanawia mnie umiejscowienie przycisku do podnoszenia lampy błyskowej. Zmarnowali najlepsze miejsce na korpusie na najmniej przydatną rzecz.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Mechanicznie ten przycisk jest w sensownym miejscu.
Tylko, ze gx8 lampy w ogóle nie miał.
Tak więc albo to jest defacto następca gx80, albo zdjęcia są fałszywe.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Wy się jeszcze nie pogubiliście w tych numerach? Przecież Panas za każdym razem wymyśla inny system oznaczania modeli
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
https://www.dpreview.com/products/co...tDir=ascending
No to się potwierdza po specyfikacji, ze to bardziej następca gx80 (lepszy wizjer!, cena na wejścei 1000$ z 12-60) niż gx8 (obcieli gibany ekranik, uszczelnienia, fps, zmniejszyli wizjer (ale nie tak drastycznie i ma więcej punktów)
Jak dla mnie to powrót do pierwotnej linii GX - aparat jest b.podobny do mojego GX7 i mam nadzieję, że kolejne jego odsłony pójdą w podobnym kierunku.
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
jednak panas mnie lubiwłaśnie zaoszczędziłem 1000 dolków po tym filmiku
![]()
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły
Cieszę się, że wypuszczają jeszcze małe korpusy w kształcie dalmierza.
Co prawda nie jest taki ładny jak Pen-F, ale też ma swój urok.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Estetycznie bardzo mi się podoba. Taki PEN-F za dużo mniejsze pieniądze (i pewnie lepszy technologicznie).