Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Wi-Fi, Olympus OM-D E-M5 Mark II

  1. #1
    | OlyJedi Awatar wojtek1234
    Dołączył
    Apr 2008
    Posty
    425
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

    Wi-Fi, Olympus OM-D E-M5 Mark II

    Dobry wieczór,
    Właśnie przesiadłem się z pełnej klatki C5D na system 4/3. Wybór padł na OM-D E-M5 Mark II. I mam pytanie bo raczej w wątkach odpowiedzi nie znalazłem albo za słabo szukałem . Czy możliwy jest przesył zdjęć z aparatu na stacjonarny komputer przez Wi-Fi ? Wiem, że na mobilne sprzęty z Androidem tak. Jest coś pod Windows 10 ? Z góry dziekuje za (p)odpowiedzi . Pozdrawiam.


  2. #2
    Moderator Awatar FreddieChopin
    Dołączył
    Nov 2017
    Posty
    97
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Aparat w trybie WiFi pracuje jak router, musiałbyś się swoim kompem podłączyć do aparatu zamiast do domowej sieci.

    W każdym razie na szybko znalazłem info, że zdjęcia można zgrywać normalnie przez przeglądarkę - https://www.dpreview.com/forums/post/54338338

    I jeszcze to - http://dobas.art.pl/blog/olympus-pc/

  3. #3
    | OlyJedi Awatar wojtek1234
    Dołączył
    Apr 2008
    Posty
    425
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Wczoraj próbowałem sposobu podanego przez Marcina Dobasa ale nic z tego. Wśród dedykowanych obsługiwanych przez program aparatów nie ma OM-D E-M5 Mark II.
    Natomiast podpowiedź z przeglądarką wypróbuję. Dziękuje za dobry głos w sprawie.

  4. #4
    Moderator Awatar FreddieChopin
    Dołączył
    Nov 2017
    Posty
    97
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Jeszcze coś takiego znalazłem

    https://bitbucket.org/mauriciojost/o...osync/overview

    A co do sposobu z przeglądarką, to ponoć nie trzeba się bawić w adresy IP, tylko wystarczy otworzyć adres http://oishare/

  5. #5
    | OlyJedi Awatar wojtek1234
    Dołączył
    Apr 2008
    Posty
    425
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Dziękuję . Dam znaćjak poszło.

  6. #6
    | OlyJedi Awatar Jack
    Dołączył
    Jun 2006
    Mieszka w
    Błonie
    Posty
    2.409
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria
    Jeszcze jest taki niemiecki wynalazek: https://rebs.biz/cc/en/index.html - ma to chodzić po WiFi z Windowsem. Próbowałem czas jakiś temu, jednak było trochę kapryśne w działaniu. Do przeczytania podręcznika potrzebny jest język niemiecki.

  7. #7
    | OlyJedi Awatar wojtek1234
    Dołączył
    Apr 2008
    Posty
    425
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    To jest to co Marcin Dobas na swojej stronie zaproponował. Z tego co wyczytalem nie ma tam Olka E-M5 II ale spróbowałem. Bezskutecznie i jeszczem se trochę w ustawieniach narozrabiał. Dzieki

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 34
    Ostatni post / autor: 26.07.17, 10:29
  2. Olympus AC-3 Zasilacz do E-M5 mark I i II, E-M1 Mark 1
    By apz in forum [K] Akcesoria micro 4/3
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 22.10.16, 16:33
  3. Odpowiedzi: 28
    Ostatni post / autor: 15.05.09, 22:18

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
 
Właściciel: FOMAG Sp. z o.o., Gdansk, 80-137 ul. Starodworska 1, KRS 0000341593, www.fomag.pl

Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach reklamowych, statystycznych i do personalizacji stron. Możesz wyłączyć używanie plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej jednak może to utrudnić korzystanie z serwisu! Więcej informacji w Polityce prywatności.