Witam Wszystkich Serdecznie! Mam pewien problem, otóż postanowiłem zmienić system, a może bardziej dokładnie spróbować innego systemu. Wymyśliłem sobie system Pentaxa, ponieważ tak jak Olympus (jeśli chodzi o lustrzanki) jest mniej popularny ( jak mówią Nikoniarze i Canonierzy â Pentax to system niszowy). Posiadam E-510, E-520 + ZD14-54, ZD 40-150, lampę i trochę jeszcze szpargałów. Nie chcę wchodzić w m4/3. Generalnie jestem zadowolony i jak na razie nie zamierzam tego sprzedawać. Upatrzyłem używanego Pentaxa K-5II (na początek z kitowym uszczelnionym obiektywem - cena 1700pln., przebieg 10k.).
Ale zanim go kupię moje pytanie jest takie: czy ktoś z użytkowników Olympusa miał kontakt z tym aparatem lub takowy posiada, czy to dobry sprzęt i czy mogę oczekiwać lepszego zadowolenia z tego sprzętu niż z Olympusa. Wiem, że wielu użytkowników tego forum korzysta z aparatów różnych producentów, a âdokonało przesiadki z Olympusaâ, ma więc doświadczenie poznania innych systemów. Może znajdzie się ktoś, kto mi doradzi i podpowie âzaâ lub âprzeciwâ, tak z praktyki, bo od czytania wyników testów i opinii osób âsiedzących w Pantaxie spuchła mi już głowaâ, nigdzie nie znalazłem opinii od osób będących w âPentaxie, które wcześniej były w Olympusieâ. Pozdrawiam Wszystkich Forumowiczów i czekam na podpowiedź !
Ps. Nie ukrywam, że zależy mi na czasie...