I ja , i ja też!![]()
I ja , i ja też!![]()
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Przyjemne widoczki, budzą jakże miłe wspomnienia![]()
Dzięki za komentarze! Miło, że jest zainterewsowanie więc kożystając z wolnego wieczora podrzucam kolejne widoki i zwierzaki,
Tym razem trochę pomieszane z parków narodowych Addo i Mountain Zebra oraz prywatnego parku "Jukani" ze stowarzyszenia - South African Animal Sanctuary Alliance
Strusiek
Guziec z małymi - przyłapany na posiadówce :P
Kontynuując wątek zdjęcia powyżej na kolejnym obrazku "Żuk gnojowy". Zwróćcie uwagę, że u robali jak u ludzi - kobitka wydaje polecenia a facet tyrabez urazy dla którejkolwiek z płci
Młody samiec Słonia Afrykańskiego
Samica Jaguara
Ścieżka wśród dzikich kotów w parku Jukani - mięliśmy rewelacyjnego przewodnika z okromną wiedzą i absolutną pasją do tych drapieżników
A tak w kwestii formalnej, jaguary to żyją w Ameryce Południowej..... Ale się nie czepiam. W Afryce centkowane to lamparty, gepardy, serwale....
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Słuszna uwaga te koty nie żyją na wolności w Afryce... Zadaniem takich placówek jak Jukani jest ratowanie często nie legalnie sprowadzonych do Afryki zwierząt przez prywatnych właścicieli, cyrki lub migrowanie zwierząt z Zoo i zapewnianie im dogodnych warunków do życia.
A w kwestii formalnej, na zdjeciu jest samica Jaguara zgodnie z opisem![]()
No to co Ona, rzeczona samica tam robi?
Napisałeś, że zwierzęta są ratowane.... Ale nie wiem czy ten Dżaguar to jeden z nich. No przecież nie czepiam się, chcę wiedzieć!
Panienka na czatach a facet odpoczywa... Niestety nie chciał się obrócić ładnie do zdjęcia
Historii żeczonego osobnika nie znam, generalnie chciałem wyjaśnić skąd czasem nie-Afrykańskie zwierzaki pojawią się na moich fotkach. Dla przykładu moja małżonka pracuje tu w jednym z sanktuariów w którym przebywa 11 tygrysów...
Ostatnio edytowane przez Blacklude ; 24.01.18 o 23:51
Kawał dobrej fotografii!
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Słonik bardzo sympatyczny![]()
Tez jestem tego zdania![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO