Strona 7 z 14 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 132

Wątek: Wystawa Roberta Nawary (Willow32)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    No dobra Robert...

czy możesz na przykładzie jakiegoś swojego pliku pokazać/opowiedzieć jak robisz ten nastrój o którym pisałem. Twój tutek skórny w większości przypadków się sprawdza, daj coś o nastroju robionym w PSie. Najlepiej gdybyś pokazał fotę przed i po i opowiedział coś na temat tego co robiłeś po kolei.
    Powiem tak - dziewczyny i kadry robią swoje ale widzialem już dobre kadry ładnych dziewczyn w klimatach, których nie lubię. Dla mnie rozebrana panna ma być w cieplutkich kolorach, opalona i gładka. No....ewentualnie czarno na białym. A widywałem sine, blade i takie tam...
    Podziel się trochę warsztatem.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    Robert narzeka, że się tak do golizny przyczepiliście. Może jakieś bradziej neutralne pytanie?
    No dobra. Willow - co słychać?
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar rodia
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    1. Mnie trochę dręczy to pytanie Eddiego, a raczej odpowiedź na nie. Pokazałeś fotkę prosto z aparatu, ale mi to trochę nie wystarcza bo nie widziałem wersji finalnej, a daleki jestem od twierdzenia, że efekt finalny na twoich fotach jest ten sam.
    Willow czy mógłbyś pokazać, ze 2, 3 przykłady fotki prosto z aparatu i tej samej fotki finalnie obrobionej?
    2. Skąd masz swój nick?

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Jak się znalazłeś na OlympusClub. ?
    było sobie życie

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    poczekajcie z tymi pytaniami...ja czekam na odpowiedź.....

| OlyJedi Awatar zimny
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Dlaczego wybrałeś stajnię olympusa??

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    lessie, tutaj nie ma żadnej filozofii, przecież nasrój tworzy światło tak? No a światło można modyfikować za pomocą filtrów, kiedyś wkręcanych na obiektyw dziś dostępnych w PS pod nazwą foto filtr. Oczywiście robię to już na końcu przed samym zapisem do jpeg. Po drodze jest jeszcze:
    1. zabawa suwakami w ACR, 2. krzywe/curves, tylko na kazdym kanale oddzielnie. Nie podam Ci gotowej recepty bo takiej nie ma, za każdym razem pracuję na oko/wyczucie.

rodia, trochę to prowokacyjnie zabrzmiało, no ale niech Ci będzie Co do zdjęcia które tutaj pokazałem efektu finalnego raczej nie zobaczysz bo jak pisałem to zdjęcie było losowo wybrane i raczej wątpię zebym go wybrał i poddawał dalszej obróbce.

1.

2.

takie przykłady Cię satysfakcjonują?

Willow to przydomek który przyklejono mi jeszcze w szkole podstawowej, w czasie kiedy do kin wchodziła baśn filmowa pod takim własnie tytułem.

fotomic, nie jestem do końca pewnie ale wydaje mi się że w momencie kiedy kupiłem Olka E100Rs, trafiłem tutaj w poszukiwaniu informacji o nim.

zimny, ponieważ Olek to jedyna firma która sprzedaje profesjonalne puszki w cenach dla ludzi. Kiedy wyszedł E-1 był co prawda poza moim zasięgiem, ale wtedy nawet nie myślałem ze fotografia stanie się moim zawodem. Kiedy pokazał się w FJ w cenie 4444, ja akurat byłem na etapie poszukiwania Panasonicka Lc-1 (byłem zakochany w tym aparacie) Kiedy zobaczyłem ze E-1 mogę miec za te same pieniądze, nie zastanawiałem się ani chwili. A ze Olympus nigdy mnie nie zawiódł, nie widzę powodu dla którego miałbym opuścić tą stajnę
    Ostatnio edytowane przez willow32 ; 21.04.08 o 17:11
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Mielec
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Witam

Gratuluję zdjęć i uporu, odwagi, by z pasji uczynić sposób na życie.

Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar rodia
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Willow, źle to sformułowałem: intencją było napisać dobrze, a wyszło prowokująco Chodziło mi o to, że twoje fotki nie są "wszystkie na jedno kopyto" więc oglądając to jedno co pokazales prosto z aparatu w odpowiedzi na pyt. ediego i oglądając inne w wersji finalnej nie da się stwierdzić jak dużo obróbki wchodzi. Dlatego nie chodzilo mi o więcej fotek prosto z aparatu. Chciałem zobaczyć dany kadr po wyjściu z aparatu (w tym podglądowym jpg) i po obróbce bo zdecydowanie lepiej pokazaloby ile jest zrobione w momencie focenia, a ile w ps. Ja lubie zdjęcia rasowane w ps stąd moja ciekawość.

p.s. Fotek nie widać.
    Ostatnio edytowane przez rodia ; 21.04.08 o 13:25

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Ggrzesiek, dziękuję

rodia spoko, nie ma problemu
    ja zdjęcia widzę, więc nie wiem w czym problem...
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5