Strona 5 z 14 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 132

Wątek: Wystawa Roberta Nawary (Willow32)

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Tak sobie czytam i czytam i musicie przyznac ze fotografowanie kobiecego nagiego ciała to jednak jest baaaardzo delikatna linia. Podziwiam ludzi ktorzy jej nie przekraczają. Nie potrafiłbym. Generalnie nie jem słodyczy pod jakakolwiek postacia ale jak ktos na przyjeciu polozy przedemna ciacho to jednak gdzies kusi mnie i w ostatecznosci kosztuję...a co dopiero taka sesja.
    Z jednej strony jak ktos jest facetem to jednak natura samcza gdzies tam jest i czasem pomimo wielu dobrych chęci ciezko ją ukryc - z drugiej strony z aktami moze być jak z pracownikami prosektorium - potrafią jeść przy umarlaku i nie wzrusza ich to...
    To bardzo ciekawe granice ktorych nie powinno sie przekraczac jesli chce sie być DOBRYM.
    ...był Olek jest A6000

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    kisi świetne porównanie z tym prosektorium W czasie sesji trzeba zachować dystans i pochamować męskie instynkty. Nie na miejscu jest opowiadanie sprosnych dowcipów, co nie znaczy ze nie można czasem delikatnie poflirtować z modelką Jeżeli chcesz fotografować akt musisz miec nieskazitelną opinię w środowisku modelek, bo to jest mały światek i każde nietaktowne zachowanie szybko wychodzi w świat. Generalnie akt jest chyba najtrudniejszą dziedziną fotografii, sam bardzo długo do niego "dorastałem" ale kiedy już dorosłem strasznie pilnuję zasad które sam sobie wyznaczyłem dzięki czemu, do dziś nie mam problemu z pozyskiwaniem nowych modelek.
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Myślę, że dobrym porównaniem będzie lekarz-ginekolog Dla niego to też chleb powszedni, a pacjentka powinna czuć się wyluzowana. Jeśli coś jest nie tak - wystarczy poczta pantoflowa aby stracić klientki/pacjentki

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Gratulacje!

IMHO bardzo dobrze, ze to powstalo - WSZYSTKIE zdjecia Willowa mi sie podobaja, wiekszosc - bardzo :] [ze wzgledow technicznych, bo coz, ja na szczesnie nie widze w nich tego, co wiekszosc Panow z forum ]

Kto nastepny? Mamy jeszcze kilka osob, ktore robia swietne zdjecia i imho dobrze jest je jakos wyroznic.
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dog_master Zobacz posta
    Kto nastepny? Mamy jeszcze kilka osob, ktore robia swietne zdjecia i imho dobrze jest je jakos wyroznic.
    za miesiac....
    było sobie życie

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Pomysł przedni a dla Roberta szacuneczek za całokształt. Bardzo trudna dziedzina a i emocje kontrolować musi podczas focenia...

Awatar Adelheid
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    gartuluję pomysłu utworzenia takiej galerii! To świetne wyróżnienie dla forumowiczów którzy są profesjonalistami w tym fachu.

Willow, Twoje zdjęcia faktycznie robią duże wrażenie. I twoja galeria akurat jako jedna z pierwszych przyciągnęła mój wzrok, po moim pojawieniu się na forum.. Co ciekawe cechuje ją bardzo duża różnorodność - piszę głównie o aktach - i jak wiadomo piękno ciała nabiera sensu dopiero w kontekscie osobowym. Kiedy traci na anonimowości, gdy staje sie w pewnym stopniu poznane, czy może oswojone. Jednak pomimo tego, że tak pojmuje piękno - jako pewną wyższą - mentalną jakość, i że dostrzegam ją w niektórych twoich pracach, to są także takie, które balansują gdzieś na granicy estetyki i emocjonalności... emocjonalnosci która juz nie niesie tego piękna o którym wspomniałam, a staje sie jedynie jakimś impulsem już na innym poziomie postrzegania. A jesli chodzi o pytanie, to ciekawi mnie na ile świadomy jesteś całego aktu twórczego który niewątpliwie się dokonuje... Na ile to co widzisz w modelce udaje ci się uchwycić na zdjęciach? A może jest to zupełnie nieświadomy i zdetreminowany proces twórczy? Gdzieś obok Ciebie, gdzie wyłączasz świadomą część siebie?

| OlyJedi Awatar WildLight
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    A ja troche z innej beczki wiadomo kazdy mial (ma)poczatki pierwsze wcisniecia migawki. Czy juz przy tych pierwszych wcisnieciach migawki wiedziales ze akty beda tym co chcesz robic co Ci sprawia najwieksza frajde? czy bylo to stree foto, krajobrazy makrofotografia itp?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Prosto z mostu pytanie. Jak wyglądały Twoje początki z fotografią. Co doradziłbyś osobie, która jest zupełnym nowicjuszem a chce się rozwijać. Jakie wyposażenie nabyć(nie mówię o optyce), jak dostosować "pracownie"(zakładam, że jednak większość ludzi to ma co najwyżej pokój ;p).

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    dog_master, no wiesz, dopiero 2gi dzień wiszę a Ty już chcesz mnie zdejmować?

WildLight, no nie do końca z innej, bo jak narazie to wszystko się kręci wokół tego aktu
    Odpowiadam więc Nie, nie myślałem od początku o akcie, w poprzednim poście pisałem już że do aktu długo dorastałem a tak naprawde do robienia go zmusiła mnie sytuacja. Od momentu w którym postanowiłem zrobić z fotografii sposób na życie moim targetem jest fashion i wszystko co się kręci wokół tego.
    W ubiegłym roku publikowałem swoje zdjęcia w londyńskiej gazecie Laif, co tydzień musiałem dostarczyć im 2 zdjęcia nowej modelki, stąd moje PF stało się akciarskim. Ale w momencie kiedy zrezygnowałem z Laifa, mogłem wrócić do tego co chcę robić czyli fotografii modowej. W tym roku zrobiłem tylko jedną sesję akt i to tylko dlatego ze dostałem na nią zlecenie.

Adelheid, w moim przypadku to się dzieje poza mną, nieświadomie jak to ujełaś Wszystko robię intuicyjnie, dosłownie wszystko, od ustawień światła na kadrowaniu kończąc, nigdy też nic nie planuje przed sesją, nie spotykam się z modelką, jak to czyni wielu fotografów, poprostu ide na zywioł. Nie kończyłem żadnych szkół, nie przeczytałem w całości zadnej książki o fotografii, (choć 2 w domu mam ) To chyba jest jakiś dar
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Lailonn, początki w sensie kiedy fotografia przestała być tylkko hobby a stała się sposobem na życie? Strasznie ciężki to był dla mnie okres, bo nie ukrywam że rzuciłem sie z motyką na słońce No ale upór i determinacja pozwoliły mi jakoś przeżyć ten najtrudniejszy okres no i teraz już jest lepiej Co doradziłbym osobie która chce się tym zająć zawodowo? Trzymaj się od tego z daleka A tak całkiem poważnie, praca fotografa to fach jak każdy inny, jesteś dobry masz klientów i zlecenia, jesteś słaby klepiesz biedę. Jeżeli jest taka możliwość robić to na zasadzie dodatkowego zajęcia. Jeśli chodzi o rady co kupić? Nie mam pojęcia, wszystko zależy od tego co chcesz robić Ja mam studio ale nie jest to typowy zakład foto do którego się wchodzi z ulicy. Poprostu fotografia ma zbyt wiele dziedzin które mają tak różne wymagania sprzetowe ze nie jestem w stanie odpowiedzieć na Twoje pytanie. Jeżeli sprecyzujesz dziedzinę spróbuję też coś sensownego napisać/doradzić
    Ostatnio edytowane przez willow32 ; 20.04.08 o 20:48 Powód: Automatyczne scalenie postów
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5