Strona 8 z 14 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 132

Wątek: Wystawa Roberta Nawary (Willow32)

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Ja też ich nie widzę My Cie tutaj za miesiąc tymi pytaniami wykończymy Ps. Gratulacje
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    podlinkowałem z naszej galerii, teraz widać?
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    widać - a teraz więcej przykładów
    Pytanie - czy robisz dziewczyny "opalone" w PSie czy są już takie w naturze? Jeśli PS to jak?

Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    o nie, więcej przykładów nie będzie bo nie mam czasu na takie zabawy

dziewczyny raczej sa opalone, jesli nie, wystarczy lekko skorygować BW i krzywymi

MicSzu, dzięki A wywiad z tego co wiem to nie będzie trwał do końca wystawy...

PS.zdjęć nie było widać bo chyba IS się wysypał
    Ostatnio edytowane przez willow32 ; 21.04.08 o 17:25

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Witaj Willow
    Gratuluję, łatwo w twojej pracy popaść w wulgaryzm, Tobie sie udało tego uniknąć.
    To była moja opinia o twej pracy, a teraz problema.
    Wszystko to co w tym wątku pokazałeś to fotografia kreatywna ( cokolwiek by to mundre słowo miało znaczyć) ale kiedys wczeniej widziałem twoje fotki dziewczym w czymś co nazywam sytuacją zastaną, czyli by nie mącić dziewczyny bez pozowania, uchwycone na zywo. Bardzo mi sie to podobało, innym o ile pamietam też. Czemy tak mało takich fotek. Brak czasu, okazji czy tez taka zabawa Cie nie bawi.
    Pozdr.
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.

Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Pi-er17 dzięki a co do zdjęcia...nie bardzo wiem o którym mówisz, jestes w stanie odnaleźć to zdjęcie i podlikonwać je tutaj?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Po pierwsze gratuluję.
    Po drugie cieszę się.
    Po trzecie... dlaczego tak mało Weroniki. Jakkolwiek podziwiam Twoje prace i to co robisz to sam wiesz... heh. Nie znam się na nich
    Pamiętam nasze pierwsze spotkanie na OB, twój komentarz był chyba pierwszym pozytywnym jaki otrzymałem

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Ostatnio wpadłem na pomysł by wybrać najlepsze zdjęcia z galerii ogólnej i przeanalizowac co mi się w nich podoba i dlaczego. W celach edukacyjnych oczywiście. I co mnie wcale nie zdziwiło większość była Twoja Robercie . Choć nie aż taka większość jak się spodziewałem .
    Złapałem się na tym, że najbardziej lubie Twoje zdjęcia w ciemnej tonacji jak sesja kanapowa w fabryce czy prześwietna sesja z Wiszką. Te miejsce i ten strój to dla mnie jak fetysz :P
    A co do aktu to moim zdaniem to strasznie trudna sztuka, by tak pokazać modelkę jako całość, tak by wyszła na nim, jako całość, świetnie. Bo jednak każdy jakieś wady ma i jak to zdjęcie wykonać by pokazać same zalety?? . To sztuka . A drugi problem z aktem, że to jak oglądanie zdjęć bielizny w folderze by wybrac prezent dla dziewczyny. Trudno oddzielic bieliznę od modelki. I jak już ktos tu napisał w niektórych Twoich zdjęciach strasznie trudno znaleźć ta granicę między zafascynowaniem modelką a podziwem dla Twego kunsztu ( w który nigdy nie wątpiłem ). A Edyta od kapelusza to... (tu drastyczna samocenzura ), no i Kasia.... Sorry, że tak o tej goliznie, ale nie wspomnieć o tym nie sposób .

A na koniec pytania: Czy incenizacja, stroje i miejsce zależy zawsze od klienta czy to Ty często musisz się popisać inwencją?? Czy przy sesji z Wiszką lub innej w plenerze ktoś Was ubezpiecza?? Bo jednak zawsze nachodzi mnie myśl, że może nagle znaleźć się ktoś nieproszony np. wracający z wojska rezerwiści, a tu Ty i piękna naga modelka to trochę nieciekawa sytuacja. Nie wierzę byś o tym nie myślał...
    E-3, HDL-4, ZD50, FL50R, + cała masa rzeczy które bardzo chciałbym mieć, a jeszcze nie mam...

Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    -M dzięki , co do małej ilości jej zdjęć, cóż miałem ograniczone miejsce a chciałem pokazać jak najwięcej a co do naszego pierwszego spotkania, to chyba pierwsze było na PLF

ravee_n, bardzo dziękuję za cały komentarz do moich prac, ciesze się że trafiam w Twoje gusta a co do stylizacji, wyboru miejsc do sesji to w 80% przypadków o wszystkim decyduję ja sam. Ryzyko przyplątania się osoby postronnej zawsze jest i tego uniknąć się nie da. Wiele razy w czasie takich sesji mieliśmy podglądaczy i niestety nie bardzo jest mozliwosć pozbycia się takowych.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    I jeszcze jedno pytanie, tym razem odnośnie retuszu... Tak ćwicze sobie na zdjęciu i mam taki problem. Na czole osoby fotografowanej w pewnym miejscu, tuż przy grzywce, są niedbale ułożone pojedyńcze włosy. Jak je skutecznie usunąć?? Bo próbuje stemplem i pędzlem korygującym i za nic nie chce wyjść nawet przyzwoity efekt.
    E-3, HDL-4, ZD50, FL50R, + cała masa rzeczy które bardzo chciałbym mieć, a jeszcze nie mam...