Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 132

Wątek: Wystawa Roberta Nawary (Willow32)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar paakayttaja
    Mieszka w
    Rybnik / Jyväskylä
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Dobra - ja mam ekspresowe pytanie: nie mając PS w jaki inny sposób (poza filtrami) można zmiękczyć i wygładzić skórę w taki sposób, aby to nie wyglądało jak tandetny makijaż? Próbowałem już wszystkich sposobów i za huhu nie idzie

Nie chcę korzystać z PS - są jakieś inne narzędzia, któe byś polecił? Od czasu do czasu zrobię komuś ze znajomych/rodziny portret, ale wiesz... nie każdy chce mieć zmarszczki czy niedoskonałości skóry

Dzięki.
    Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    GIMP

http://www.olympusclub.pl/portal-mai...pokochasy.html

(uzyj PDFa po po migracji powcinało zdjecia :/)
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar paakayttaja
    Mieszka w
    Rybnik / Jyväskylä
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Hehehe, no tak - najciemniej jest pod latarnią
    Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    spóźnilem się z pytaniami...
    ale możesz powtórzyć mojej żonie o tych nagich modelkach....
    fajne foty robisz, co ja tam będę wypytywał....lepiej zaproś kiedyś na sesję.
    Wcale nie musi być golizna ale żeby zobaczyć Cię przy pracy i trochę Twojego świecenia.
    robisz światłem lub PSem fajny, ciepły klimat. Jak lubię....

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    dzięki grizz
    daghda, pamiętaj jednak o tym ze zanim zastosujesz tą metodę warto wczesniej poczyścić cere z grubszych niedoskonałości za pomocą łatki czy stępla. Nie bez znaczenia jest też rodzaj światła z użyciem jakiego postało zdjęcie.

lessie, ze swoją małżonką radź sobie sam wizażystki pewnie z niej już nie zrobisz, więc wchodzi w grę tylko i wyłącznie najzwyklejsze w świecie wzajemne zaufanie Jeśli zaś chodzi o ciepły klimat moich zdjęć, to efekt uzyskany w PSie
    Co do zaproszenia na sesję, nie ma sprawy jest to temat otwarty, pracował już ze mną Michał z Krakowa znany u nas jako eelmika , zapraszałem też naszego Rafała C. ale się cos wybrać nie może
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

| OlyJedi Awatar krzyo88
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez willow32 Zobacz posta
    Co do zaproszenia na sesję, nie ma sprawy jest to temat otwarty, pracował już ze mną Michał z Krakowa znany u nas jako eelmika , zapraszałem też naszego Rafała C. ale się cos wybrać nie może
    W takim przypadku to i ja byłbym chętny Pozdrawiam i Gratuluje Willow

dinx6
    Gość
    No to ja też mam kilka pytań.

-Jak jest świecona przeciętna fota Twojego autorstwa? Chodzi mi o konkretny sprzęt. Wiem, że nie da sie tak generalizować, ale powiedzmy co jest Ci potrzebne, byś nie czuł się ograniczony*? (* w terenie)

-Dlaczego nie masz jeszcze 5D lub jakiegoś Marka? Wiem, trochę prowokacyjne, ale nie sądzisz, że z takim odwzorowaniem i pełną klatką miałbyś w fotografii mody większe możliwości?

-Po długim okresie pracy na Dziadku, jak spisuje się w "Twoim fachu" Wnuczek? Nowa matryca?

-Ulubione szkła? Przy okazji, zdarza Ci się pracować na jakimś OM'owym słoiku sprzęgniętym z cyfrą?

dziękuję

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    krzyo88, zobaczymy co da się zrobić, mam pewien pomysł, jak będą konkrety dam znać Dzięki

dinx6, przeciętna fota to studio, a jeśli studio to Bowensy, głównie z softboxami, choć czasem z beautydishem. By nie czuć się ograniczony to potrzebowałbym jakieś generatory 3000WS do tego kilka głowic po 1500WS Oczywiście komplet modyfikatorów do tych głowic A co musi mi starczać jeśli wychodzę w plener, mam do moich 2bowensów TravelPacka na dziś mi to styka, choć wiem ze wkrótce mi zacznie brakować światła, mam coraz śmielsze pomysły zdjęciowe

Skoro nie widać różnicy to po co przepłacać? na dzień dzisiejszy nie widzę potrzeby zmiany systemu, żaden z moich klientów nigdy nie zapytał mnie czym robię zdjęcia, mało tego do jednego z większych polskich wydawnict kalendarzy sprzedałem zdjęcia zrobione E-1, a wymagania mieli kosmiczne. Okazało się ze nadmuchany plik z 5mpixlowej matrycy spełnia całkowice ich oczekiwania względem jakości wydruku
    Jeśli trafię kiedyś na klienta który będzie mnie jednak naciskał w tym temacie to poprostu sprzęt wypożyczę na sesję Jeżeli kiedyś będę zmieniał to na cyfrowy MF, Contax ze scianką i wszystko na temat

jak spisuje się wnuczek? robi zdjęcia czyli jest ok a na poważnie, najbardziej cieszy mnie fakt że mogę bezstresowo wchodzić na ISO 800, ostatnio coraz częsciej zdarzają mi się do obfocenia pokazy mody itp więc możliwość fotografowania na wyzszych ISO się przydaje. Odchylany wyświetlacz, świetna sprawa przy kadrowaniu z perspektywy zaby Najbardziej wkurza mnie fakt ze jest brzydszy od E-1 a ja lubię ładne przedmioty

co do szkieł, używam tylko 14-54 i 50 więc są ulubione i wystarczają mi na dziś w zupełności, manualnych nigdy nie podpinałem.
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez willow32 Zobacz posta
    ...zapraszałem też naszego Rafała C. ale się cos wybrać nie może
    Nie zapraszałeś, tylko sam się wpraszałem. Ale jakoś trudno się zgrać w nawale zajęć.

No to może tak - Willow robi małe warsztaty dla forumowiczów. Załapie się pierwszych czterech gości, którzy odpowiedzą na ten post.

Pierwszy!!!!

ps. Willow ustali termin.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Smerf Maruda Zobacz posta
    Ja też mam pytanie. Czy Robert się zgodził na taką fatalną jakość plików na "wystawie"?

(u mnie jest totalna pikseloza).
    OK, masz rację, SlideshowPro średnio skaluje pliki w dół - dopasowałem je do rozmiaru okienka, powinno być lepiej (trzeba skasować cache).

ps. Robert narzeka, że się tak do golizny przyczepiliście. Może jakieś bradziej neutralne pytanie?

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto