Strona 11 z 14 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 132

Wątek: Wystawa Roberta Nawary (Willow32)

| OlyJedi Awatar rodia
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Moja krzywo patrzy jak wogóle mowa o fotografowaniu innych kobiet niż ona, a co dopiero akt. Stad też mimo wielkich chęci w warsztatach willowa nie mam szans wziąć udziału.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    163
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rodia Zobacz posta
    Moja krzywo patrzy jak wogóle mowa o fotografowaniu innych kobiet niż ona, a co dopiero akt. Stad też mimo wielkich chęci w warsztatach willowa nie mam szans wziąć udziału.
    <OT>Przed ślubem też Takie były? Czy też może jeszcze gorsze? </OT>
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar rodia
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    <OT>Przed ślubem też Takie były? Czy też może jeszcze gorsze? </OT>
    Przed ślubem byliśmy ze sobą 8 lat z czego mieszkaliśmy razem 2 lata, tak też tak było

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    sam13 to bądź gotowy na wydatek kilku tyś PLN
    rodia, jeśli robisz to amatorsko, dla własnej przyjemności to faktycznie partnerce trudno zrozumieć, ale jeśli jest to Twoja praca?
    Dobrym sposobem jest notoryczne wykorzystywanie partnerki jako modelki, wcześniej czy później ją to zaczyna nudzić i staje się bardziej otwarta na propozycję w stylu "a może pofocę naszą sąsiadkę albo Twoją psiapsiułkę?" Metoda małych kroczków powinna się tutaj sprawdzić

PS.to nie dobrze że jest tak chorobliwie zazdrosna, wczesniej czy później mogą być z tym problemy w waszym związku...
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

| OlyJedi Awatar sam13
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    willow: no widziałem że takie kursy to nei mały wydatek, ale stwierdziłem że najpierw jeden stopień, za jakiś czas drugi itd

Moja partnerka ma juz czasem dość jak chce ją pomęczyć żeby pozowała więc zaczyna byc bardziej otwarta na inne kobiety i rozumieć że w końcu nie będe z nimi spał tylko im robił zdjecia A jak powiedziałem że moze kiedyś jeszcze oprócz przyjemnosci jaką mi daje fotografia na tym byc moze bezdie można jakiś grosik zarobić jak człowiek się wyrobi to jeszcze bardziej przychylnym okiem patrzy

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    sam kurs to akurat najmniejszy wydatek, najdroższe sa kosmetyki do kufra, bo cóż to za wizażystka nie mająca narzedzi pracy? To jak fotograf bez aparatu Chodź z drugiej strony jest to wydatek który też się zwraca, są miesiące kiedy moja Pani więcej zarobi niż ja (współpracuje z innymi fotografami również).

PS. nadal czekam na zgłoszenia osób zainteresowanych warsztatami, tych którzy napisali proszę o odrobine cierpliwości, wkrótce odpiszę
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar black_bird
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Gratulacje Robercie..

jesli były jakieś pytania z mojej strony to na większość już odpowiedziałeś ...
    Ja mam ten luksus iż fotografujemy z małżonką wspólnie i nie byłoby raczej problemów z fotografią kobiet. Plenery jakie zaczynamy robić bardzo pomagają zdobyć doświadczenie w pracy z ludzmi ...to wcale nie takie łatwe
    Zawsze chętnie oglądam co nowego u Ciebie ... powodzenia

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    willow dobrze prawi o metodzie małych kroczków i wspólnej robocie....choć ja i tak chyba czułbym się skrępowany mówiąc do ładnej laski żeby bardziej wypięła piersi albo odsłonila itd....itd...przy swojej malżonce.
    Może to mija z czasem, nie wiem...wg mnie chyba nie jesteś w stanie przekonać siebie i partnerki że naga kobieta na kanapie jest dla ciebie tym samym, co np widoczek znad morza albo cytryna wpadająca do akwarium ( przy założeniu że na wszystkim zarabiasz ). To chyba nierealne i wszystko tak naprawdę zależy od indywidualnego podejścia naszego i partnerki. Nie mówię tu o tym że patrząc przez obiektyw na laskę myslisz o zaciągnięciu jej do łóżka ale...po prostu jest to GOŁA LASKA i nigdy nie bedzie widoczkiem znad morza...nawet po 20 latach pracy.

Generalnie trudny temat partnerski ale świat bywa różny. Jedni są zazdrośni , inni lubią dokoptować kogoś do wyrka żeby ciekawiej było...

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lessie Zobacz posta
    Może to mija z czasem, nie wiem...wg mnie chyba nie jesteś w stanie przekonać siebie i partnerki że naga kobieta na kanapie jest dla ciebie tym samym, co np widoczek znad morza albo cytryna wpadająca do akwarium ( przy założeniu że na wszystkim zarabiasz ). To chyba nierealne i wszystko tak naprawdę zależy od indywidualnego podejścia naszego i partnerki. Nie mówię tu o tym że patrząc przez obiektyw na laskę myslisz o zaciągnięciu jej do łóżka ale...po prostu jest to GOŁA LASKA i nigdy nie bedzie widoczkiem znad morza...nawet po 20 latach pracy.
    Jak jest się takim starym prykiem jak ja to zapewniwm Cie że mozna traktować laskę jak widoczek, to tak jak nie myśli się o romansie z np. Noemi Cambell.
    Pozdr.
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar sikor
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    225
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Pi-er17 Zobacz posta
    Jak jest się takim starym prykiem jak ja to zapewniwm Cie że mozna traktować laskę jak widoczek, to tak jak nie myśli się o romansie z np. Noemi Cambell.
    Pozdr.
    Wydaje mi się, że jest to sprawa profesjonalizmu. Zresztą Robert odpowiadał już na podobne pytanie.
    Co do wieku, to chcesz powiedzieć, że w pewnym momencie zostaje już tylko 4P Zostanę jednak przy wersji prof...

Robert, chylę czoło.
    OM-1; E-M5 II; E-M1; XZ-2; trochę słoików