Strona 10 z 14 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 132

Wątek: Wystawa Roberta Nawary (Willow32)

rocco
    Gość
    Witaj Robert, napisałem drugi post w tym watku a dalej tylko sobie czytałem.
    Gratuluję Ci wystawy i doskonałego warsztatu, dla mnie to niedościgniony ideał, zresztą ja nawet niespecjalnie lubię fotografować i portretować ludzi. Stąd też moje pytanie. Pytano już, jak to się stało, że z hobby zacząłeś zajmować się fotografią zawodowo ale ja zapytam inaczej.
    Dlaczego zająłes akurat fotografowaniem kobiet, portretami, aktami, modą?
    Czy to był świadomy wybór czy tak się po prostu ułożyło?

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    pol189, niestety prywatnie nic nie fotografuję, no może czasem moją córcię Generalnie lubię widoczki, ale z uwagi na moje lenistwo nie robię tego bo za dobrym kadrem trzeba się nachodzić

rocco, dzięki za miłe słowo odpowiadając na Twoje pytanie. Od momentu kiedy kupiłem aparat zafascynowałem się fotografią ludzi, głównie portretowaniem. Wszystko co się później działo, było i jest związane z fotografią ludzi właśnie. Generalnie jedyny wyjątek to śluby i inne tego typu wydarzenia, tego nie robię bo nie czuję tematu.
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

dinx6
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez willow32 Zobacz posta
    albo healing brush, albo stempel tylko pracujący w trybie lighten z kryciem około 30-40%
    się podłączę. analizując Twój sposób na plastik, skoro maskujesz warstwę to healing brush'em można sobie pomóc między włoskami, dopiero po scaleniu, dobrze rozumiem? ale jak z tym stemplem w trybie lighten?

i jeszcze jedno. jaki zwykle przepływ ustawiasz?

Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    zanim uruchomię wygładzanie, na kopii warstwy czyszczę wszystkie niedoskonałości grubsze. Dopiero kiedy to mam zrobione odpalam akcję z wygładzaniem. Stempel w trybie lighten pracuje tylko na ciemniejszych partiach niż próbka. Czyli pobierając próbkę z miejsca obok gdzie jest czysta skóra i malując po miejscu gdzie jest ciemniej, zmieniamy tylko ten ciemniejszy fragment nie ruszając jasnych partii. Odwrotnością jest tryb darken, używam go do gaszenia miejsc gdzie są przepały na twarzy. Co to przepływ?
    Ostatnio edytowane przez willow32 ; 23.04.08 o 14:09

dinx6
    Gość
    A, teraz kumam. Dzięki.

Przepływ czyli ten suwaczek z boku- Flow . Decyduje np. o szybkości ścierania warstwy w trybie maski po zastosowaniu Gaussian Blur albo Mediana

Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    o tym nie wiedziałem więc nie używałem

| OlyJedi Awatar sam13
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Na Digarcie śledze wszystkie Twoje prace i nie ukrywam że chciałbym posiąść wiedzę jaką masz odnosnei fotografii tak więc z chęcią załapałbym sie na jakis warsztacik jeżeli by sie jeszcze miejsce dla początkującego znalazło

Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    witam sam13
    co do warsztatów, wszystkie osoby na serio zainteresowane piszcie do mnie na PW, jest szansa że uda się wkrótce zorganizować taką imprezę

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    To jeszcze ja BARDZO chetnie bym się załapał na te warsztaty Już dawno nosiłem się z takim pomysłem
    E-3, HDL-4, ZD50, FL50R, + cała masa rzeczy które bardzo chciałbym mieć, a jeszcze nie mam...

| OlyJedi Awatar sam13
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Podoba mi się pomysł z małżonką tzn. wzajemna "współpraca". Nie ukrywam że moja partnerka krzywo patrzy jak jej mówie że chciałbym (oczywiście jak najpierw sie naucze dobrze robić portrety) zająć sie również aktem dlatego już zacząłem szukac kursów wizażu