Ciekawa inicjatywa. Ciekawe jak to wyjdzie
Ciekawa inicjatywa. Ciekawe jak to wyjdzie
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Teraz w wątku Mistrzowie i Archiwum popRAWki można szybko sprawdzić. W sumie 4 edycje można zakwalifikować: 2/2011 ; 5/2012 ; 4/2013 i 5/2014. Zainteresowanie takie średnie raczej. Co by nie mówić nad takim retuszem trzeba trochę czasu spędzić, ale inicjatywa mi się podoba.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Idea jest taka, że nie jest to konkurs, czyli nie ma głosowania, punktacji ani nagród. Nie ma więc powodu ustalania sztywnych ram czasowych.
Napisałem dwa zdania wcześniej:
Ma to tę zaletę, że może ktoś zechce jeszcze raz się zmierzyć z zadaniem (bo ma nowy program, bo nauczył się czegoś nowego itp). Może po roku (jeśli zabawa nie umrze śmiercią naturalną do tego czasu), jakiś nowy użytkownik trafi na ten wątek? Będzie mógł się z zadaniem zmierzyć albo choć skomentować.
Dlatego wątek z edycją będzie cały czas otwarty na prace i na komentarze.
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Dlatego nie będzie żadnych ram czasowych, nie będzie pośpiechu. Może wtedy więcej ludzi spróbuje swoich sił
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Ok, ale pisałeś też o dyskusji. Rozmycie napływu prac w czasie dyskusji sprzyjać raczej nie będzie. Może jakiś termin, ale bez zamykania wątku?
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
Sądzisz, że cykliczność zabawy pomoże w przejrzystości i frekwencji? Ano może...
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Pomoże dyskusji, a np. brak dyskusji jest moim zdaniem słabym punktem popRAWki. Ja byłbym np. zwolennikiem bieżącej dyskusji w czasie nadsyłania prac lub głosowania/wyboru najlepszej pracy. Wtedy jest największe zainteresowanie każdym konkursem. Oczywiście pod warunkiem, że proces nadsyłania/wyboru nie ciągnie się w nieskończoność.
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
W regulaminie są punkty odnośnie wysłania pracy do retuszu/naprawy, nie widzę natomiast wymogów dla wysłanych zdjęć po obróbce. Jaki ma być np. rozmiar, waga. Zdjęcie po obróbce/retuszu będzie zapewne pokazane w wątku danej edycji, jak wiadomo na forum są ograniczenia co do wstawianych zdjęć. Nie wiem czy jasno się wyraziłem o co mi chodzi.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro