cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||
Usuwanie elementów kadru jest niedozwolone, można kadrować zachowując min. 50% całości.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
@Jacek_Z nazwa RAWki jest nazwą lokalną na Nikoniarzach.
Tutejsza nazwa konkursu od 02.05.2010 roku to PopRAWka. Proszę uszanować lokalną tradycję.
Pozdrawiam AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
W pierwszej wersji zatytułowałem RAWki ..., sądziłem, że ma być jednakowa nazwa (na forum Canona akurat nie zaglądnąłem). Później po sugestii Saboora zmieniłem na popRAWka ..... Po tym zdaje się edytowałeś przywracając nazwę RAWki ... Zresztą czy to aż tak ważne, to jednak nieco inny konkurs, z innym regulaminem więc nazwa też (jak dla mnie) może być inna. Gwoli ścisłości na forum Nikona tamtejszy konkurs nazywa się: Zabawa w RAWki.
Co z exifem ?
Podejrzewam, że podobnie jak z plikiem .xmp , wskazany, ale nie koniecznie. Tu @Jacek_Z jeszcze się pewnie wypowie.