A ja nie do Ciebie :P
Ogólnie cene podałem.
A ja nie do Ciebie :P
Ogólnie cene podałem.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Jak dla mnie za mala roznica w swietle by brac stalke.
Zdecydowanie zamiana na 14-54
uwielbiam naleśniki z serem, albo z dżemem.
było sobie życie
Chyba przejdę się do jednego zaprzyjaźnionego sklepu i pomacam ten naleśnik - zobaczymy, czy warto...
Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.
to jest obiektyw który został stworzony do kompaktowego E-4xx, nie wiem czy jest sens kupować jeśli ma się np. 14-54
niby fajnie że jest, ale tak nie wiadomo do końca czy jest potrzebny
szpila9 - naleśnik jest amatorskim obiektywem więc to że Ty jesteś amatorem niewiele tu wnosi. Takie pytanie mógłbyś zadać wobec dowolnego szkła, którego nie posiadasz. Np. co mi da ZD 50/2... Naleśnik jest malutki i to jego główna zaleta bo nie jest jasny jak na stałki. Ten obiektyw podkreśla kompaktowość serii E-400/410/420 i ich posiadacze zyskują najwięcej, skoro mają takie priorytety jak niska waga i wymiary... Obecnie powinieneś zadać sobie inne pytanie - co mnie w sprzęcie ogranicza (o ile tak jest) i jaki zakup byłby najbardziej sensowny...
W moim pojęciu to miał być budżetowy, niewielki obiektyw - taka nostalgia za starymi czasami albo cuś. "Jasność" 2.8 nie stawia go na dobrej pozycji jeśli chodzi o zakup jeśli ktoś posiada 14-54... 7-8 stówek za stałkę 2.8 - chyba drogo, co?
Ostatnio edytowane przez KaarooL ; 17.04.08 o 17:23
ale to jest cena startowa. za jakiś czas pewnie go będzie można wyrwać za 600 stówek co jak na stałkę z przyzwoitym światłem i dobrą optyką jest IMO okej ceną. do serii 4xx i 5xx jak znalazł.
a reszta musi czekać na jasnego naleśnika albo liczyć na to, że lejka spuści z ceny.