Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Nikon D3x???

| OlyJedi Awatar Michu (Pentax)
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Nikon D3x???

Przy okazji nowego firmware nastąpił mały przeciek:
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=7173
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    I kanon znów zostanie pogoniony.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Bardzo dobrze jeśli wyjdzie coś co przepowiadał Reichmann - kontynuacja D3 z matrycą 24MPIX. Potem powinni puścić budżetowe FF za 7k a następnie powolutku odcinać się od reliktu-śrubokręta.

th3big
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL Zobacz posta
    Bardzo dobrze jeśli wyjdzie coś co przepowiadał Reichmann - kontynuacja D3 z matrycą 24MPIX. Potem powinni puścić budżetowe FF za 7k a następnie powolutku odcinać się od reliktu-śrubokręta.
    Testowana "ponoć" jest jeszcze jedna puszka z matrycą FF 18mpx i szkieletem podobnym do F6. Oczywiście wszystko opiera się o niepotwierdzone doniesienia, ale chcę wierzyć, że to prawda.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Oby w tej pogoni nie zapomnieli o pladze samobłysków SB, dziwnych wahnięciach zasilania i średnio działającej czyszczałce... Właśnie, właśnie - D300 też cierpi na samobłyski z lampami SB (tak jak D200 i S5Pro) czy zwalczyli problem?

th3big
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL Zobacz posta
    Oby w tej pogoni nie zapomnieli o pladze samobłysków SB, dziwnych wahnięciach zasilania i średnio działającej czyszczałce... Właśnie, właśnie - D300 też cierpi na samobłyski z lampami SB (tak jak D200 i S5Pro) czy zwalczyli problem?
    Nie zaobserwowałem czegoś takiego jak samobłys. Co do czyszczałki... nie miałem na matrycy jeszcze nawet pyłka więc, albo w D300 działa czyszczenie matrycy, przynajmniej umiarkowanie skutecznie, albo miałem dotąd szczęście. Zobaczymy jak będzie w przypadku większego brata.

Niestety Karolu, ale skracający się okres życia produktu na rynku powoduje, że przynajmniej pierwsi kupujący stają się testerami sprzętu. Wady są i być muszą, gdy nie ma czasu na dokładne przetestowanie sprzętu. To samo można zaobserwować na rynku samochodów.

| OlyJedi Awatar Don Pedro
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    I kanon znów zostanie pogoniony.
    -chyba raczej dogoniony.Michu , a co z FF u Pentaxa, Samsunga, bo to ludzie różnie mówią?

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    D3 raczej pogoniło, niz dogoniło. Liczę że d3x również tak zrobi - zyskujemy na tym my, klienci :P
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    KaarooL, Nikona (a właściwie Nikony) mam od dawna, przez moje ręce przeszło też już właściwie kilkanaście egzemplarzy D50, D70, D80 -i w żadnym przypadku nie było problemów z samobłyskiem.......... a o takich problemach czytałem w 2 wątkach na forum Nikona, w 1 na forum dpreview i chyba w 4 na forum Olympusa -i zawsze o tym problemie pisałeś Ty -chyba trochę wyolbrzymiasz

A co do czyszczałki...... ahhh bardzo bym chciał mieć -nawet tą najprostrzą....... niebawem wydam sporo forsy na czyszczenie to co co przykleiło się już do matrycy na dobre i dmuchanie nic nie daje

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    KaarooL, Nikona (a właściwie Nikony) mam od dawna, przez moje ręce przeszło też już właściwie kilkanaście egzemplarzy D50, D70, D80 -i w żadnym przypadku nie było problemów z samobłyskiem.......... a o takich problemach czytałem w 2 wątkach na forum Nikona, w 1 na forum dpreview i chyba w 4 na forum Olympusa -i zawsze o tym problemie pisałeś Ty -chyba trochę wyolbrzymiasz
    Kaarool ma kilka koników. Do bandingu można dorzucić samobłyski .

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto