Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Akumulatory do SP-560 UZ

| OlyJedi Awatar Tojfi
    Mieszka w
    Pruszcz Gdański
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez VERDI Zobacz posta
    Collection Ni-MH 3500 ale powiem szczerze, że po pierwszym ładowaniu nie jestem z nich zadowolony, bo wytrzymały znacznie mniej od GP 2500 (tym zestawem zrobiłem około 300 zdjęć), które sobie chwalę...oby Wesoły Miś nie miał racji...? Posiadam ładowarkę UNiROSS.
    Niestety Wesoły Miś ma rację, nigdy nie wierz w to że jakieś akumulatorki "no name" beda mialy taka wysoka pojemnosc. Na zdrowy rozum mozna wziasc za pewnik fakt ,ze skoro "markowe" firmy nie wypuszczaja akumulatorkow o takiej pojemnosci to znaczy ze takich aku poprostu nie ma
    Pozdrawiam Rafał M.

E-520 + ZD 14-42 + ZD 14-54 + ZD 70-300 + Tumax DPT386AFZ-OP + Raynox DCR-250, DJI Mavic Air

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Używam Sony Eneloop 2000 do swojej 570. Trzymają 700 fot z podglądem. Polecam. Kupiłem w Fotojokerze po 39,90 za 4 szt.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Fatman... czasami nie przesadzasz z tymi 700 zdjęciami?

Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

ładowarka

Witam
    Gdyby trzeba było wymienić ładowarkę, to polecam zapoznanie się z modelem BC-700. Jakiś czas temu nabyłem taki model ładowarki i przyznać muszę, że duży z niej jest pożytek. Cena na znanym portalu aukcyjnym to ok. 95 zł za ładowarkę z kompletem akumulatorów (są nowsze modele, droższe - ale chyba nie warto przepłacać).
    Ostatnio edytowane przez Fanto ; 20.05.08 o 00:39
    Pozdrawiam Fanto
    SP-500 UZ, xD: 1 GB (H), 2x 2 GB (M), ład. BC-700 i chwilowo nic więcej, prócz chęci do nauki

Awatar ddjj
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Ustawienia

Sprawdziłem ile było plików na jednym komplecie akumulatorów.
    Wyszło ponad 260.
    W tym z lampą i filmy.
    Może masz włączony ciągły AF? Albo jakieś inne energożerne ustawienie?

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez verdi Zobacz posta
    tak Na Marginesie Proponuję Kupić 3500-4szt.34 Zł
    3500 To Czysta Bajera

Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Akumulatory

Polecam "enelop", pojemność 3000 i więcej to zwykła ściema. Enelopy nie rozładowują się nieużywane! Mam takowe o pojemności "tylko " 2000 i można pstryknąć ok. 250 fotek. Naprawde rewelacja.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Akumulatory do SP-560 UZ

W odpowiedzi na problemy pishpunt ( post 1 )

Od czasu zakupu SP-560 UZ mialem ( i mam dalej ) ten sam problem. Baterie bardzo szybko sie wyladowuja w aparacie podczas robienia zdjec. Zmienilem komplet baterii na ENELO0P 2000, mam super ladowarke ( BC-1000 ) z regulacja pradu ladowania i nic to nie daje. Zauwazylem, ze po wlozeniu nowo naladownych baterii wskaznik w aparacie swieci sie na zielono. Jednak gdy otworze i zamkne klape baterii w aparacie .... wskaznik nie pali sie juz na zielono tylko na czerwono ( a nie zrobilem zadnego zdjecia ). Zrozumialem, ze wina tkwi w aparacie a nie bateriach. Udalem sie do sklepu fotograficznego ze swoim Olympusem i bateriami. I tu okazalo sie, ze w takim samym Olympusie SP-560 UZ zdjetym z polki sklepowej moje baterie ( niby rozladowane w moim aparacie )... tu okazuja sie w pelni naladowane.
    Aparat na gwarancji ... udaje sie wiec w najbizszym czasie do RTV Euro aby reklamowac towar.

Mial ktos moze jeszcze takie objawy w swoim aparacie ?

---------------------
    Pozdrawiam!
    Marek

| OlyJedi Awatar misiek1928
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Ja osobiście mogę polecić akumulatory Pentagram Infinity o pojemności 2600mAh. Miałem przed E-510 kompakta SP-550UZ, teraz ma go moja narzeczona a do tego właśnie 4szt. tych aku. Kupując tą 550kę kupiłem 4 aku GP, płacąc niemal 60zł za komplet (pojemność 2700mAh).
    Pentagramy kupiłem za 7zł za sztukę i trzymają dłużej niż GP! Ładowarkę mam starusieńką GP, która ładuje aku przez 20h. Na oryginalnej Pentagrama (która kosztuje 25zł) ładują się 5h, jednak zapewne żywotność się skraca. Niemniej za 7zł za sztukę... to można kupić od razu 12szt.
    Olympus E-510 | 14-42mm 1:3.5-5.6| 40-150mm 1:4-5.6 | M42 Helios 44-4 1:2.0-16 58mm | SanDisk CF Extreme IV 4GB

| OlyJedi
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez misiek1928 Zobacz posta
    Ja osobiście mogę polecić akumulatory Pentagram Infinity o pojemności 2600mAh.
    Zgadzam się w 100% z tą wypowiedzią, Pentagramy to najlepsze akumulatory jakie widziałem na oczy. Żywotność porostu rewelacyjna i do 1000 cykli ładowania. Biją na głowę chyba wszystkie przereklamowane produkty na rynku.

Mam Olympusa 560uz i mogę nim walić fotki bardzo długi czas a bateria wciąż jest zielona.
    Do tego polecam jeszcze zakupić ładowarkę pentagramu.
    Jest taki zestawik w którym można kupić ładowarkę + 4 sztuki baterii trochę taniej.