Z tego co się orientuję to V-6000 jest odpowiednikiem GP Smart o którym pisze Paweł Rogowski
Z tego co się orientuję to V-6000 jest odpowiednikiem GP Smart o którym pisze Paweł Rogowski
Wiem, ze to nie miejsce na reklamy... Ale moze kogos zainteresuje oferta - mam do sprzedania wlasnie ladowarke GP Smart.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=26456294
@Paweł Rogowski hehe, mam ladowarke, ktora spelnia wszystjie powyzsze wymogi i mysle ze i wiele innych:
http://www.electrifly.com/gpmm3150.html
Specjalna dla modelarzy.
1. mozliwosc ladowania i rozladowywania od 1-24 ogniw
2. Prad ladowania od 0,1-5A (tylko po co)
itp, itd.
Ladowarka ma byc prosta i ma ladowac. To zapewnia mi MW 8168GS. Jestem zadowolony. A po co mam placic 130 zl, jak moge zaplacic 40, a reszt wydac np na akcesoria typu filtr.
Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888
A więc bez przesady: wybiorę EMOS V-1000 za 68 zł.
Panowie z tego co mozna wyczytac w interce to te dwie ostatnie ładowarki ładują parami.Ja bym wam polecał jednak V-6000 lub GP Smart o której pisze Paweł Rogowski sam o takiej mysle jedyny problem to cena i bardzo szybkie ładowanie które skraca zywotność acc. A polecam dlatego poniewaz ostatnio ładowałem swoje acc 2000A w GP smart i zauwazyłem ze pierwszy acc był juz naładowany po 45 min a ostatni po nastepnych 45 min i przez cały czas acc nie były wcale cieplejsze niz przy ładowaniu w zwykłej ładowarce z wył czasowym.Indywidualne podejście ładowarki do acc to jednak jest plus.aktualnie poszukuje takiej jak GP ale wolniejszej 3-4 h ładowania.
OT.
- ja wlasnie zamowilem MW8168 GS + GP 2000mAh
- nie polecam ladowarek HAMA.. sa niby spox. Juz 16 akumulatorkow mialem z czego 4 jeszcze dzialaja :/
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Dokładnie taką posiadam od ponad pół roku.Zamieszczone przez Jeronimo
Jak narazie jestem zadowolony.
Oryginalna z Olka leży sobie w szafce jako rezerwa![]()
Pozdrawiam. TOMMYx
"W życiu chodzi o to żeby być trochę nimożliwym"
[b]... obrazy słońcem malowane ...
[size=10]OLYMPUS C-750
Oto odpowiedzi na pytania które zadałem serwisowi (Eurocolor) na temat BU-300:
1. Czy mogę ładować ładowarką BU300 akku większe niż 1700 mAh?
Eurocolor.: Tak można ładować akumulatorki o większej pojemności niż 1700 mAh. Ładowarka będzie ładowała oczywiście dłużej niż akumulatory 1700.
2. Czy ta ładowarka jest wyposażona w automatykę ładowania typu timer, czy też microprocesor deltaV?
Eurocolor.: Ładowarka posiada microprocesor, który wyczuwa stan naładowania akumulatorów, uniemożliwiając ich przeładowanie
3. Czy to normalne że podczas ładowania aku 1700 grzeje się do około 60 ?
Eurocolor.: Tak to normalne, że ładowarka i akumulatory znacznie się nagrzewają.
A więc wszystko stało się jasne: BU-300 jest ładowarką procesorową (-delta V), przynajmniej tak twierdzi serwis.