Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Ładowarka Accu BU-300 do Olka 750, co to jest

Mieszka w
    Świebodzin (lubuskie)
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Z tego co się orientuję to V-6000 jest odpowiednikiem GP Smart o którym pisze Paweł Rogowski

Awatar wrocek
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Wiem, ze to nie miejsce na reklamy... Ale moze kogos zainteresuje oferta - mam do sprzedania wlasnie ladowarke GP Smart.
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=26456294

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    @Paweł Rogowski hehe, mam ladowarke, ktora spelnia wszystjie powyzsze wymogi i mysle ze i wiele innych:

http://www.electrifly.com/gpmm3150.html

Specjalna dla modelarzy.
    1. mozliwosc ladowania i rozladowywania od 1-24 ogniw
    2. Prad ladowania od 0,1-5A (tylko po co)
    itp, itd.

Ladowarka ma byc prosta i ma ladowac. To zapewnia mi MW 8168GS. Jestem zadowolony. A po co mam placic 130 zl, jak moge zaplacic 40, a reszt wydac np na akcesoria typu filtr.
    Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888

Mieszka w
    Świebodzin (lubuskie)
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    A więc bez przesady: wybiorę EMOS V-1000 za 68 zł.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Panowie z tego co mozna wyczytac w interce to te dwie ostatnie ładowarki ładują parami.Ja bym wam polecał jednak V-6000 lub GP Smart o której pisze Paweł Rogowski sam o takiej mysle jedyny problem to cena i bardzo szybkie ładowanie które skraca zywotność acc. A polecam dlatego poniewaz ostatnio ładowałem swoje acc 2000A w GP smart i zauwazyłem ze pierwszy acc był juz naładowany po 45 min a ostatni po nastepnych 45 min i przez cały czas acc nie były wcale cieplejsze niz przy ładowaniu w zwykłej ładowarce z wył czasowym.Indywidualne podejście ładowarki do acc to jednak jest plus.aktualnie poszukuje takiej jak GP ale wolniejszej 3-4 h ładowania.

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    OT.
    - ja wlasnie zamowilem MW8168 GS + GP 2000mAh
    - nie polecam ladowarek HAMA.. sa niby spox. Juz 16 akumulatorkow mialem z czego 4 jeszcze dzialaja :/
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Mieszka w
    Polska
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jeronimo
    OT.
    - ja wlasnie zamowilem MW8168 GS (...)
    Dokładnie taką posiadam od ponad pół roku.
    Jak narazie jestem zadowolony.
    Oryginalna z Olka leży sobie w szafce jako rezerwa
    Pozdrawiam. TOMMYx
    "W życiu chodzi o to żeby być trochę nimożliwym"
    [b]... obrazy słońcem malowane ...
    [size=10]OLYMPUS C-750

Mieszka w
    Świebodzin (lubuskie)
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Oto odpowiedzi na pytania które zadałem serwisowi (Eurocolor) na temat BU-300:
    1. Czy mogę ładować ładowarką BU300 akku większe niż 1700 mAh?
    Eurocolor.: Tak można ładować akumulatorki o większej pojemności niż 1700 mAh. Ładowarka będzie ładowała oczywiście dłużej niż akumulatory 1700.
    2. Czy ta ładowarka jest wyposażona w automatykę ładowania typu timer, czy też microprocesor deltaV?
    Eurocolor.: Ładowarka posiada microprocesor, który wyczuwa stan naładowania akumulatorów, uniemożliwiając ich przeładowanie
    3. Czy to normalne że podczas ładowania aku 1700 grzeje się do około 60 ?
    Eurocolor.: Tak to normalne, że ładowarka i akumulatory znacznie się nagrzewają.

A więc wszystko stało się jasne: BU-300 jest ładowarką procesorową (-delta V), przynajmniej tak twierdzi serwis.