Może warto było by zacząć nowy trend, ale to i tak od nikogo z nas nie zależy.
Może warto było by zacząć nowy trend, ale to i tak od nikogo z nas nie zależy.
ZAPRASZAM E510 14-42 & 40-150, Nikon D7000 & 17-50 Vr
To właśnie Sigma 150 f/2.8 HSM
VX
http://img291.imageshack.us/img291/2997/vxst8.jpg
juz nie moge doczekac sie jesieni![]()
Kupiłem tego słoika i od dwóch godzin mam go w łapkach. Stale...
Po długim weekendzie postaram się przedstawić opis wg. mojego stylu pracy.
Na razie tylko tyle powiem: wykonanie - jak dzieło sztuki, solidność i komfort - potęga (14-54 przecież jest przyzwoity, ale wygląda przy nim - no cóż, nieco prosto). HSM pracuje bezszelestnie (cisza jest porażająca), ostrzy straszliwie precyzyjnie, zwróciłem jednak uwagę, że z E1 trochę mu nie po drodze - zdarza się pełna jazda po całym zakresie - czy jest to utrudnienie tego nie powiem (w teście dokładniej się temu zjawisku przyjrzę). Podejrzewam, że brakuje mu po prostu punktów AF. Z drugiej strony trzeba przyznać, że jak złapie to złapie ostrość i nie dyga... NO dobra - korygował mi się jak na razie tylko 3-4 razy na około 30 prób
Generalnie podjarany jestem strasznie... Ostrzenie kwiatuszka na gałązce z odległości kilku kroków działa jak widok Godzilli :P
E1 & G1 | Lublin nad łąką przysiadł. Sam był. I cisza.
I jest u mnie to szkiełko - jest świetne - i do makro i do portrecików też.
Wreszcie mam szkiełko takie, że nie muszę się czołgać przy fotografii z b.bliska, a i portret mogę "cyknąć" - nie absorbując "modela". I o to chodzi.
Pozdrówka.
Ranicie mój portfel tymi słowami...
Pożyczysz sobie ode mnie - w piątek![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Jak wspomniałem mam tę sigmę. Mam do użytkowników pytanie. Ostrzy przeraźliwie wolno, fakt że fantastycznie precyzyjnie. Jeszcze tak ostrych fotek nie widziałem. Ale... ten silnik, czy on tak pracuje ? czy E-400 jest za słaby do tego szkła ? czy może jednak serwis na drugi dzień po zakupie ?
Objawy są takie: nastawiam na punkt, nie czuć wibracji silniczka. Doostrzenie ręczne, a potem automatem wyostrzy szybko. Przy zakupie ostrzyłem na nieskończoność i na glebę pod nogami. Wszystko śmigało. Teraz hmmm
Jak ustrzelić wiewiórkę jak nie ostrzy błyskawicznie.
Mam sigmę 30 i z nią nie ma najmniejszego problemu
Ostatnio edytowane przez Bodzip ; 2.08.08 o 23:33
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Serwis :/
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.