Strona 13 z 14 PierwszyPierwszy ... 311121314 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 137

Wątek: Olympus OM-D E-M10 Mark III

  1. #121
    Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Dołączył
    Feb 2008
    Mieszka w
    Gorlice
    Posty
    24.353
    Siła reputacji
    459
    Moja galeria
    Tryb cichy to właśnie elektroniczna migawka. Szczerze ? - ja prawie cały czas na niej jadę. Jedyne ograniczenie to lampa błyskowa. Nie włączysz flesha przy elektronicznej migawce. Poza tym nie ma problemu. A, i coś jeszcze wyczytałem, że jakieś artefakty mogą się pojawić przy fotografowaniu w pomieszczeniach ze świetlówkami. Ja wprawdzie nic takiego nie zauważyłem, ale piszę co wiem.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

  2. #122
    Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Dołączył
    Jul 2007
    Mieszka w
    Poznań
    Posty
    12.512
    Siła reputacji
    217
    Moja galeria
    Nie polecam korzystania z migawki elektronicznej w sztucznym oświetleniu ani w fotografowania obiektów poruszających się w poprzek kadru.

    Niestety w Olku migawka elektroniczna nie włącza się automatycznie tylko wtedy, gdy migawce mechanicznej mechanicznej zabraknie zakresu. Trzeba ją uruchamiać ręcznie. A w E-M10 III w ogóle nie da się jej wyłączyć w dowolnym trybie, a jedynie w trybie Cichym, który jest niczym innym, jak Auto z elektroniczną migawką.
    Ostatnio edytowane przez epicure ; 2.01.20 o 13:04
    www.epicure.pl | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | daj lajka

  3. #123
    Potępiona dusza | OlyJedi Awatar Darekw1967
    Dołączył
    May 2008
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Posty
    1.909
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Nie polecam korzystania z migawki elektronicznej w sztucznym oświetleniu ani w fotografowania obiektów poruszających się w poprzek kadru.

    Niestety w Olku migawka elektroniczna nie włącza się automatycznie tylko wtedy, gdy migawce mechanicznej mechanicznej zabraknie zakresu. Trzeba ją uruchamiać ręcznie. A w E-M10 III w ogóle nie da się jej wyłączyć w dowolnym trybie, a jedynie w trybie Cichym, który jest niczym innym, jak Auto z elektroniczną migawką.
    Cos dzisiaj jestem rozkojarzony.
    Jak w trybie A dla wersji OMD E-M10 III wypadnie dla f.1.8 czas 1/10000s to odpali sie migawka elektroniczna ? Czy musze recznie ustawic aby odpalila czy to sie dzieje automatycznie ze odpala zawsze w wesji III ?
    Czy OMD-EM10 II a III ten algorytm inaczej dziala ?
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

  4. #124
    Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Dołączył
    Feb 2008
    Mieszka w
    Gorlice
    Posty
    24.353
    Siła reputacji
    459
    Moja galeria
    W M10-II nie odpali, trzeba ręcznie przestawić. Ja sobie w M10 i G9 ustawiłem zmianę pod guzik funkcyjny i jednym kliknięciem mam to lub to.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

  5. #125
    Potępiona dusza | OlyJedi Awatar Darekw1967
    Dołączył
    May 2008
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Posty
    1.909
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    W M10-II nie odpali, trzeba ręcznie przestawić. Ja sobie w M10 i G9 ustawiłem zmianę pod guzik funkcyjny i jednym kliknięciem mam to lub to.
    Najwazniejsze aby dla trybu połautomatycznego odpalic migawke elektroniczna dla fot bardziej statycznych dla f.1.8
    Z drugiej strony chce aby dla ruchomych scen dla f.1.8 nie odpalał migawki elektronicznej.
    Jezeli tak nie da sie... to bedzie KLOPS.
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

  6. #126
    Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Dołączył
    Jul 2007
    Mieszka w
    Poznań
    Posty
    12.512
    Siła reputacji
    217
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta
    Jak w trybie A dla wersji OMD E-M10 III wypadnie dla f.1.8 czas 1/10000s to odpali sie migawka elektroniczna ? Czy musze recznie ustawic aby odpalila czy to sie dzieje automatycznie ze odpala zawsze w wesji III ?
    Nie odpali się. W trybie A nawet nie odpalisz jej ręcznie.
    www.epicure.pl | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | daj lajka

  7. #127
    Awatar Zelik76
    Dołączył
    Jan 2019
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Posty
    144
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria
    Dziwne... ja mam na stałe ustawiony tryb A i migawkę elektroniczną. Ustawiłem sobie kółkiem wybieraka - tym dolnym od samowyzwalacza na zdj. pojedyncze z el. migawką i jadę tak cały czas. Str. 66 instrukcji obsługi.
    OM-D E-M10 mark III + Panas 20 1.7 i 12-32 3.5 - 5.6 + Olek 40-150 4 - 5.6

  8. #128
    Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Dołączył
    Jul 2007
    Mieszka w
    Poznań
    Posty
    12.512
    Siła reputacji
    217
    Moja galeria
    Na tej stronie nie ma nic o migawce elektronicznej.
    www.epicure.pl | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | daj lajka

  9. #129
    Awatar Zelik76
    Dołączył
    Jan 2019
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Posty
    144
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Na tej stronie nie ma nic o migawce elektronicznej.
    Pierwsza gwiazdka pod tabelką: Pozycje oznaczone symbolem (romb) używają elektronicznej migawki do kontrolowania małej ilości rozmycia zdjęć spowodowanej działaniem migawki.
    OM-D E-M10 mark III + Panas 20 1.7 i 12-32 3.5 - 5.6 + Olek 40-150 4 - 5.6

  10. #130
    Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Dołączył
    Jul 2007
    Mieszka w
    Poznań
    Posty
    12.512
    Siła reputacji
    217
    Moja galeria
    Ale to nie jest elektroniczna migawka, tylko elektroniczna pierwsza kurtyna. Mechaniczna migawka wtedy też pracuje, tyle że na drugą kurtynę.
    www.epicure.pl | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | daj lajka

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 34
    Ostatni post / autor: 26.07.17, 10:29
  2. Olympus AC-3 Zasilacz do E-M5 mark I i II, E-M1 Mark 1
    By apz in forum [K] Akcesoria micro 4/3
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 22.10.16, 16:33
  3. Odpowiedzi: 28
    Ostatni post / autor: 15.05.09, 22:18

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
 
Właściciel: FOMAG Sp. z o.o., Gdansk, 80-137 ul. Starodworska 1, KRS 0000341593, www.fomag.pl

Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach reklamowych, statystycznych i do personalizacji stron. Możesz wyłączyć używanie plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej jednak może to utrudnić korzystanie z serwisu! Więcej informacji w Polityce prywatności.