www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Obawiam się, że ta edycja RAW działa na innej zasadzie, niż w wywoływarkach. Z instrukcji:
Być może aby rozjaśnić cienie trzeba by to zrobić na krzywych (bo chyba ustawienia w aparacie E-M10 III takie coś mają) i później w tym oknie kliknąć na "Obecne". Tylko podejrzewam, że na bieżąco nie będzie podglądu, a dopiero po zapisie nowej kopii JPG będzie można zobaczyć efekt. To takie moje przypuszczenia.
Ostatnio edytowane przez And.N ; 5.01.19 o 19:17
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Gdzieś słyszałem, że Mark III to kastrat... no i chyba się to potwierdza...
Edit
W E-M5 Mark I jest podobnie, więc Olek wraca do sprawdzonych rozwiązań![]()
Ostatnio edytowane przez petreq ; 5.01.19 o 19:28
Ja pierdykam, kaszana... W innych modelach też tak to wyglądało? Coś mi się kojarzy, że w PENie F normalnie sobie zmieniałem parametry przy edycji RAWów, ale może coś mi się pomyliło.
I przy okazji jeszcze jedna kwestia: czy braketing ekspozycji dostępny jest wyłącznie w trybie auto w pozycji AP na kółku trybów?
Już bym zrozumiał, gdyby jakąś funkcję z niego wycięli, ale żeby upośledzić ją do tego stopnia, aby była bezużyteczna, to już naprawdę perfidne zagranie.
W sumie jedyne co III ma lepsze niż II to grip. Jest trochę wygodniejszy.
Kurde...!!! Jaki jest sens wypuszczania nowszej wersji danego modelu, który w większości aspektów jest gorszy niż poprzednik? No po co ja się pytam...
I produkowanie równolegle II za mniejsze pieniądze... Z lepszych i droższych materiałów...
Za głupi na to jestem![]()