Witam wszystkich i pozdrawiam.
Jestem nowy.
Zostałem posiadaczem dyktafonu Olympus DM-7, poprzednio używałem DM-5
Powiem szczerze, że jestem mocno rozczarowany jakością wykonania - tzn. chodzi mi o obudowę, spodziewałem się jak w poprzedniku obudowy metalowej - w końcu dyktafon z wyższej półki. Nie dość, że plastikowy to tylko 4GB pamięci wbudowanej gdzie poprzednik ma 8GB.
Ale do rzeczy - jestem osobą niewidomą, korespondowałem z Olympusem w sprawie udogodnień dla niewidomych i myślałem, że zostaną one wprowadzone w DM-7, owszem, niektóre zostały wprowadzone, ale nadal przewodnik głosowy rozpoznaje nazwę plików po metadanych, a nie po jego nazwie - jakiś absurd, nie każdyniewidomy wie jak zmienić metadane danego pliku.
Jaki napotkałem problem - otóż słucham audioksiążki, wciskam przycisk INDEX i zostaje utworzony, ale nie indeks, ale tymczasowy znacznik, który zostaje usunięty w przypadku przejścia do innego pliku lub po wyłączeniu dyktafonu.
W instrukcji jest napisane, że aby utworzyć indeks lub znacznik tymczasowy należy przycisnąć przycisk INDEKS, jak towrzyć tymczasowy znacznik, a jak index? Próbowałem przytrzymać przycisk INDEKS, ale bez efektu - wciąż mam tymczasowy znacznik. Mowa o plikach mp3 niezabezpieczonych.
Z góry dziękuję za pomoc.