Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Głośny mechaniczny dźwięk przy wyłączeniu aparatu E-M5

  1. #21
    Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Dołączył
    Jun 2004
    Posty
    4.778
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    Mój ma tak od zawsze, że jak go wyłączam, coś tam chrobocze. Od 3 lat działa i nic mi nie jest, ale może mówimy o czymś innym. Możesz to nagrać?
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

  2. #22
    | OlyJedi Awatar osiem1984
    Dołączył
    Jul 2011
    Mieszka w
    Warszawa (aktualnie Młochów pod Warszawa)
    Posty
    1.531
    Siła reputacji
    64
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez luc4s Zobacz posta
    Mój ma tak od zawsze, że jak go wyłączam, coś tam chrobocze. Od 3 lat działa i nic mi nie jest, ale może mówimy o czymś innym. Możesz to nagrać?
    Mogę. Jak włączam to też miałem ale to stablizacja chyba się włącza. Natomiast mi chodzi nie o włączenie a wyłączenie.
    Fotografuję OM-D EM-5, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, Sigma 150 2.8 macro, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5

  3. #23
    Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Dołączył
    Jun 2004
    Posty
    4.778
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jck Zobacz posta
    Co za słuch. Ach, jak nietoperza. Zwłaszcza, że czyszczenie odbywa się podczas włączania zasilania.

    PS E-M5_MANUAL_PL: str.102

    Pisałem z telefonu, bardziej chyba chodzi i mechanizm stabilizacji. Przy wyłączeniu parkuje matrycę, żeby nie ulegla uszkodzeniu podczas wstrząsów i nie latała samoistnie. Jak wrócę do domu to nagram.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

  4. #24
    Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Dołączył
    Nov 2009
    Mieszka w
    Ziemia Zawkrzeńska.
    Posty
    813
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria
    Czy to możliwe, że stabilizacja matrycy w E-M5mkII zabiera dużo prądu? Ostatnio dużo zdjęć wykonuję na czasach od 1 do 1/30s bez włączonego monitora i tylko na oryginalnym akumulatorze udaje się zrobić 138 raw-ów.
    Najważniejsza jest historia.
    "Narody tracąc pamięć tracą życie" CKN

  5. #25
    Awatar Hiszpan63
    Dołączył
    Jan 2018
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    129
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jkr Zobacz posta
    Czy to możliwe, że stabilizacja matrycy w E-M5mkII zabiera dużo prądu? Ostatnio dużo zdjęć wykonuję na czasach od 1 do 1/30s bez włączonego monitora i tylko na oryginalnym akumulatorze udaje się zrobić 138 raw-ów.
    ... pomijając fatalną jakość oryginalnych baterii , jest to jak najbardziej możliwe . Krótkie czasy i obiektywy bez komunikacji z aparatem potrafią zwiększyć ilość zdjęć o ponad 80 . Długi czas , komunikacja , podgląd i też nie wychodzę ponad 140 cyknięć. Piszę co prawda o OMD E M 10 mk II i mk I , ale zasadniczo zasada jest ta sama .

  6. #26
    Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Dołączył
    Nov 2009
    Mieszka w
    Ziemia Zawkrzeńska.
    Posty
    813
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Hiszpan63 Zobacz posta
    ... pomijając fatalną jakość oryginalnych baterii , jest to jak najbardziej możliwe . Krótkie czasy i obiektywy bez komunikacji z aparatem potrafią zwiększyć ilość zdjęć o ponad 80 . Długi czas , komunikacja , podgląd i też nie wychodzę ponad 140 cyknięć. Piszę co prawda o OMD E M 10 mk II i mk I , ale zasadniczo zasada jest ta sama .
    Dzięki, już myślałem, że mam jakieś zwarcie w korpusie.
    Najważniejsza jest historia.
    "Narody tracąc pamięć tracą życie" CKN

Podobne wątki

  1. Dźwięk przy filmowaniu Olympusem
    By nightelf in forum Wideo w 4/3 i m4/3
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 2.01.16, 17:08
  2. Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 29.11.15, 22:57
  3. E-520 Dzwięk przy wyłaczaniu aparatu.
    By janusz81 in forum Korpusy 4/3
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 7.08.12, 17:19
  4. Skanowanie przy pomocy aparatu
    By kapir in forum Centrum analogowe
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 13.07.09, 22:14
  5. Używanie aparatu przy temp. poniżej 0 st. C
    By Robertus in forum Aparaty kompaktowe
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 30.01.07, 22:11

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
 
Właściciel: FOMAG Sp. z o.o., Gdansk, 80-137 ul. Starodworska 1, KRS 0000341593, www.fomag.pl

Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach reklamowych, statystycznych i do personalizacji stron. Możesz wyłączyć używanie plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej jednak może to utrudnić korzystanie z serwisu! Więcej informacji w Polityce prywatności.