Bardzo przyjemna egzotyka![]()
Bardzo przyjemna egzotyka![]()
E-M1, E-3, E-30, TG-2, Stylus XZ-2, E-PL2, C-2100 UZ, ZD 8, ZD 7-14, ZD 14-54 II, 12-60 SWD, 50-200 SWD, 35 ED Macro, 50 ED Macro, ED 90-250, EC-20, EC-14, EX-25, FL-50 R, FS-SRF-11, Sigma 150 HSM
modelka żyrafa - zarąbista
XZ-1, OM-1, 12-40, 100-400
Po raz kolejny przekonujesz nas, że to świetny wątek!
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
świetne , otworzyły mi sie te od 349.
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra
Fajne żyrafy, ptaszki i te małe antylopki.![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Moja żona jadła żyrafę, twierdzi że całkiem smaczne mięso. Lepsze niż krokodyl
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra
Te małe antylopki (Dikdiki) smakują nawet całkiem spoko. Co prawda kuchnia nie była zbyt wykwintna a kucharz samouk, to samo mięso, oczywiście bez żadnych przypraw w tym soli, było nawet smaczne. Miałem okazję skosztować tego mięsa podczas wizyty u plemienia Hadzabe, z której relację zdjęciową już umieszczałem w tym wątku
Żyrafy nie jadłem ale mięso krokodyla tak. Potwierdzam, nic specjalnego
Dzięki. Tęsknię za tą egzotyczną przyrodą zasadniczo już kilka dni po powrocie z wyprawy. Z pewnością jeszcze tam wrócę
354. Kontynuujemy safari podziwiając wydawałoby się sielski krajobraz.
355. Nie da się jednak zapomnieć, że wśród roślinożerców są drapieżniki a gdzie kat i ofiara tam i padlinożercy. Na poniższym zdjęciu sępy afrykańskie rozprawiają się z antylopą Gnu. Ten gatunek sępów jest krytycznie zagrożony wyginięciem.
356. Najlepsze mięso można znaleźć w okolicy d... tzn. zadkalub...
357. Lub wygrzebać smakołyki przez oczodół.
358. Posiłek sępów to drastyczny widok, więc bardziej doświadczony sęp próbuje ochronić nas przed tym spektaklem. Rozpiętość skrzydeł sepów afrykańskich osiąga przeciętnie 218 cm.
359. Powyższe sępy to sępy afrykańskie a na poniższym zdjęciu znajdują się przedstawiciele gatunku sępa uszatwgo. Te dwa sępy pomimo tego, że większe i mają najmocniejsze dzioby ze wszystkich afrykańskich sępów, cierpliwie czekały z boku na swoją kolejkę