Super osiedleKotki też fajne, ale kotki są jak celebryci, wszędzie ich pełno, a taką afrykańską choinkę mieszkaniową widzę pierwszy raz
![]()
Super osiedleKotki też fajne, ale kotki są jak celebryci, wszędzie ich pełno, a taką afrykańską choinkę mieszkaniową widzę pierwszy raz
![]()
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
Cześć XXXV pt.: "W samo południe"
265. Jak wiadomo południe to nie najlepsza pora na fotografowanie. Światło jest jakie jest, zwierzęta kryją się w cieniu... w tym przypadku rodzinka guźców.
266. Matka z trzema głodomorami.
267. To podobno najbrzydsze zwierze świata. No urokliwe nie jest ale kilka brzydszych by się chyba znalazło.
268. Guźce prowadzą dzienny tryb życia. Formują niewiele stada składające się z samic i ich młodych. Samce przeważnie prowadzą samotny tryb życia.
269. Niby zebra jaka jest każdy widzi. Zawsze tak myślałem ale w Afryce dowiedziałem się, że istnieją 3 gatunki zebr. Poniższe zebry to Zebra pręgowana zwana również zebra Grevy'ego.
270. Cechą charakterystyczną tego gatunku są duże uszy i czarna pręga na grzbiecie biegnąca do ogona. Z daleka i w słabszym świetle można je pomylić po sylwetce z osłami.
271.Tu nie można się jednak pomylić, że mamy do czynienia z samcem
Eee tam, widać że sztuczny![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Ty pojechałeś do Afryki aby erekcję fotografować ???![]()
Foty ekstra przyjemnie się ogląda i czyta krótkie do nich komentarze.![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
Czytam, oglądam i czekam na ciąg dalszy. Świetne zdjęcia.![]()
Karol + Olek + kilka szkiełek
Czy ja wiem? Na filmach "przyrodniczych" da się zauważyć, że im ciemniejszy tym pokaźniejszy![]()
Tak poważnie to na tym zdjęciu nie widać jego pełnych możliwości...
Dzięki a z tą erekcją to lepiej zostawię bez komentarza
Dziękuję wierny oglądaczu
Cześć XXXVI pt.: "Antylopy Oryksy pręgobokie"
272. Samica Oryksa pręgobokiego
273. Oryksy pręgoboki również znajdują się na czerwonej liście zwierząt zagrożonych, pomimo tego w Parku Narodowym Samburu występował dość licznie. Z przody znajdują się młodzi przedstawiciele tego gatunku.
274. Stada Oryksów liczą do 40 osobników. Często na czele stada poruszają się samice a duży samiec pilnuje tyłów.
275. Ciekawą umiejętnością oryksów jest podnoszenie temperatury ciała co pozwala na dłuższe przechowanie wody. Wyższa temperatura ciała = mniejsze pocenie. Ma to szczególne znaczenie kiedy wysychają rzeki.
276. Niektóre starsze samce żyją samotnie.
Piękna opowieść o afrykańskiej przyrodzie. Dziękuję i czekam na ciąg dalszy.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Bardzo fajne zdjęcia fauny afrykańskiej, ciekawe informacje, oglądam i czytam z przyjemnością![]()
Cześć XXXVII pt.: "Nad rzeką"
277. Koronnik bardziej znany jako Żuraw koroniasty. Niestety też ma swój wpis w Czerwonej Księdze Gatunków Zagrożonych.
278. Zakochana para. Żurawie tworzą związki monogamiczne i pozostają sobie wierne przez całe życie.
279. Chłopcy zapędzają objuczone osły do wodopoju.
280. Kobieta wlewa wodę z rzeki do plastikowych zbiorników. Pojemniki z wodą zostaną przeniesione na głowie do wioski. Ta żółta, mętna woda służy potem do przygotowania posiłków i wszelkich innych czynności do których woda jest niezbędna. W wioskach nie ma dostępu do świeżej, bieżącej wody z wodociągów.
281. Mali pomocnicy nie boja się wchodzić do rzeki, w której kilkadziesiąt minut wcześniej widzieliśmy krokodyle.
Cześć XXXVII pt.: "Ptasie pogaduchy"
282. O czym może dyskutować olbrzym z takim maluchem?
283. Mały bohater powyższej dyskusji to Dziwogon żałobny. Ten ptaszek to niezły ptaszek - potrafi naśladować sygnały alarmowe przedstawicieli innych gatunków czym skłania ich do ucieczki i porzucenia żywności.
284. Riposta "malucha" musiała być przygniatająca
285. Bo zarówno Pani Strusiowa jak i...
286. Pan Struś, zdecydowali się na szybki odwrót. Może Dziwogon spłoszył ich własnym sygnałem alarmowym?