Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: olympus c720 czy c740?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Polska Środkowa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

olympus c720 czy c740?

witam!
    chcialbym w niedalekiej przyszlosci kupic sobie jakis aparacik olympusa...
    na samym poczatku pisze ze jestesm zupelnym amatorem i ustawienia manualne mi sie bardzo przydadza do nauki
    Mam na oku dwa modele olka a dokladniej c720 i c740?
    Ktory mi doradzacie by kupic? 740-tka jest drozsza o ok. 400-500 zł i do tego te dobre ale drogie karty xd. W czym wogole roznia sie te dwa aparaty? Pomozcie mi wybrac jeden z nich i napiszcie swoje uwagi, czym sie roznia oraz wady i zalety. Bardzo chetnie poslucham takze uzytkownikow tych aparacikow
    Z gory big thx i pozdro for @ll.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    740 ma 10 x zoom opt 720 8x... dotego 740 zmienione oprogramowanie.. ja bym jednak kupil 740, sam mam i nie zaluje.. choc moglaby by troche szybsza

| OlyJedi
    Mieszka w
    Polska Środkowa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    i tylko taka jest roznica?
    nie wiem qrczeco myslec bo jednak te 400-500zł bym przeznaczuł na arte i ładowarke ale czytalem ze c720 ma dlugi czas spustku (pstryk po 4 sek dopiero?) i ze jakies im sie kropki na wyswietlaczu w niektoprych przypadkach pojwaiaja... Czy to prawda? (to z dprwview) Na razie jednak po opinach jestem za c740 ale zobaczymy co mi poradza inni uzytkownicy.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    za ile masz oba te aparaty dostepne ? C-740 robi zdjecia jednak troche szybciej

| OlyJedi
    Mieszka w
    Polska Środkowa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    tak jak mowilem olek c740 jest drozszy o 500 zł :/
    dzieki za porady miro jednalk chyba wybiore c720

| OlyJedi
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

czas reakcji

Witam. Wlasnie znalazlem ta stronke. Rowniez zamierzam kupic sobie sprzecik, i mam pytanko w zwiazku z tym. Czy ktos zna czasy zwloki od nacisniecia spustu do wykonania zdjecia?
    Pozdrowka

Czaku

| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rapid
    tak jak mowilem olek c740 jest drozszy o 500 zł :/
    dzieki za porady miro jednalk chyba wybiore c720
    no przestań!! wez 740!
    czas wykonania zdjęcia wcale nie jest tak długi.jesli robish zdjęcie w normalnym świetle to na pewno nie 4,nie 3 nie 2 ale poniżej 1 sekundy.migawki tu walą czasu 1/1000...nawet

| OlyJedi
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    ja niedawno kupilem sobie C740, generalnie jestem zadowolony - mialem wczesniej doswiadczenia z CASIO, który faktycznie wobec opznionej migawki do OLYMPUSA sie nie umywa, problemem jednak jest tu cena i to jest fakt, gdybym mial zliczyc wszystko_ aparat, doladowarka GP2000, specjalny futeral za 100zl, karta 256 MB oczywsicie olympusa, to w sumie prawie 3 000!!! (za sam aparat dalem 2200)- dlatego rozumiem rozterki kupującego, co do jakości zdjęc i mozluiwosci manipulacji- jest tu duzo funkcji tak na parwde nieuzytecznych w praktyce, jak na przyklad ustawianie ostrosci czy nasycenia bieli wobec sredniej z 8 punktów panoramy itp. głupoty, które tak na prawde można na spokojnie wykonać w Photoshopie, chyba zastanowilbym sie drugi raz czy wydac tyle kasy na C740. Ja mialem dylemat czy aby nie poczekać na C750, którego w polsce jeszcze nie było, ale w końcu przekonałem sie do 3 MLN pikseli, bo C740 ma maksymalnie nawet 8 mln i nie warte bylo doplacać kolejne 300,

| OlyJedi
    Mieszka w
    Polska Środkowa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    ano wlasnie do olka 720 trzeba doliczyc i futeral i karte i ladowarke i akumulatorki takze jestem w rozterce...
    Moze jednak uzbieram dodatkowe pareset zł i kupie c740 bo widze tutaj duza grupe zadowolonych uzytkownikow
    Pozdrawiam wszystkich!

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez patrixjer
    ale w końcu przekonałem sie do 3 MLN pikseli, bo C740 ma maksymalnie nawet 8 mln i nie warte bylo doplacać kolejne 300,
    o co chodzi z tymi 8 milionami