Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: slajdy porozrzucane

Awatar alcha
    Mieszka w
    w podróży
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Dzięki. Kakmanie, on nie leci, to tylko wrażenie w związku z ukształtowaniem linii brzegowej. Wiem, jest taka szkoła, która nakazuje pochylać wtedy horyzont tak, by sprawiał wrażenie prostego. Nie chciałam jednak, by okna powypadały z budynków Dzięki za wizytę i gratuluję spostrzegawczości

Później dorzucę jeszcze kilka zdjęć.

Awatar alcha
    Mieszka w
    w podróży
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    I nieba widzę kawał uwaliłeś. Wyszło na Twoje ale usuń proszę Nie lubię kiedy mi ktoś dłubie w zdjęciach. I tak, więcej wody pomaga zdjęciu, jak sama pisałam wyżej, jestem jednak zatwardziałą konserwą w tej kwestii i nie modyfikuję rzeczywistości zastanej w tego typu fotografii. Drutów z prądem też nie usuwam. Lubię też zdjęcia odrobinę zbyt puste. No poznacie moje fotografowanie to zobaczycie.

Przepraszam za błąd w Twoim nicku, Krakmanie, kiedy pójdę na komputer spróbuję wyedytować.

Edit: Nie mogę już edytować tamtego posta :/
    Ostatnio edytowane przez alcha ; 7.12.16 o 20:31

Awatar alcha
    Mieszka w
    w podróży
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Mogłeś tylko fotkę wywalic a nie całego posta teraz wychodzi na to, że gadam do wszechświata, lub co gorsza, sama do siebie

To jeszcze kilka pocztówek

3. Tu widać wcześniej wspomniane choinki.

4. Tu też.

5.

6.

7.

Animator Zwycięzca OlyRulez Awatar edorka
    Mieszka w
    Chorzów
    Siła reputacji
    170
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez alcha Zobacz posta
    Mogłeś tylko fotkę wywalic a nie całego posta teraz wychodzi na to, że gadam do wszechświata, lub co gorsza, sama do siebie

To jeszcze kilka pocztówek

3. Tu widać wcześniej wspomniane choinki.
    Ten dźwig jest nawet fajny

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    ... teraz wychodzi na to, że gadam do wszechświata, lub co gorsza, sama do siebie
    ...

Cytaty skutecznie rozwiązują ten problem krwawa woda fajnie wyszła
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Awatar alcha
    Mieszka w
    w podróży
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez edorka Zobacz posta

Ten dźwig jest nawet fajny
    Dzięki, ładnie "zapozował".

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    krwawa woda fajnie wyszła

Dziękuję, choć to nie do końca moja zasługa. Pan łódką przepłynął mi przed obiektywem, a płynął tak wooolno, że zaczęłam sie martwić, że nie zdąży zanim skończy się czas. Na szczęście zdążył. Migawka się zamknęła chwilę po tym jak wypłynął z kadru. To się nazywa dar losu

| OlyJedi Awatar wyszomir
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    390
    Moja galeria
    3 - i ta wersja z choinkami w/g mnie lepsza - całkiem ładnie otaczają dolną część kadru. Dźwig... cóż... może faktycznie lepiej gdyby tam nie stal - ale w sumie z dźwigiem też źle nie jest. Dobrze się stało, ze jego ramie ustawiło się równolegle do pomostu - dzięki temu nieźle się z nim komponuje.
    4 i 5 - ładne, pocztówkowe kadry - takie zdjęcia stanowią zawsze miła pamiątkę z wyprawy a i pokazać przyjaciołom i znajomym z forum też miło
    6 - w/g mnie najmniej ciekawe z tego zestawu.
    7 - piękna kolorystyka i śliczne odbicia czerwonych świateł na wodzie. Dałbym więcej dołu kosztem góry, tak, by linia świateł na brzegu wypadła w pobliżu linii mocnej kadru. Jeśli nie można było dołożyć dołu bo coś brzydkiego tam było - zacieśniłbym kadr obcinając trochę góry i prawej.
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)

Awatar alcha
    Mieszka w
    w podróży
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Dzięki za miłe słówko Dźwig robi tę fotkę Gdyby tam nie stał tak ustawiony, zdjęcia by nie było. To foto jest po prostu inne niż to pierwsze, co innego jest tu tematem. Ja lubię oba, ale Ty możesz lubic tylko jedno z nich. Mnie niezmiernie cieszy, że cokolwiek się tu komuś podoba. Co do ostatniego masz rację, więcej wody by bardziej zagrało, nie chcę jednak skracać linii brzegowej, zostanie więc jak jest. Ja mam w ogóle lekką awersję do kadrowania po zrobieniu zdjęcia (choc czasem to robię), wolę przed - stare nawyki mnie ścigają