Witam.zuiko digital 12-40 pro po aktualizacji firmware 1,3 umarł. Aktualizowałem go na OMD E-M5 MK||. Czy idzie to przynajmniej jakoś przywrócić do do starego softu? zresetować czy serwis, nie mam na niego gwarancji![]()
Witam.zuiko digital 12-40 pro po aktualizacji firmware 1,3 umarł. Aktualizowałem go na OMD E-M5 MK||. Czy idzie to przynajmniej jakoś przywrócić do do starego softu? zresetować czy serwis, nie mam na niego gwarancji![]()
Olympus: OM-D E‑M5 Mark II, ZD 12-50 EZ, Zuiko 50mm f1.8,
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
A ja właśnie miałem wczoraj zrobić update tego obiektywu i poległem bo mi updater nie łączył z aparatem. Odinstalowałem go i juz nie da sie zainstalować ponownie. W połowie instalacji wyskakuje błąd.
Wracając do twojego obiektywu to co oznacza umarł? Aparat nie widzi obiektywu?
"Aparat nie widzi obiektywu"- tak, jest cały ciemny. Wydaje mi się że popełniłem błąd, aktulizowałem go z podpiętym gripem., Ale oby dwa akumulatory były naładowane.
Coś nie halo, jeżeli cały ciemny to znaczy ze coś z aparatem raczej. Może reset do ustawień fabrycznych? Odpiąć i zapiać obiektyw?
Na innych obiektywach działa normalnie.
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Z innymi objawami działania normalnie.
Może tu znajdziesz jakieś rozwiązanie: https://www.dpreview.com/forums/thread/3808688