14-150 jest dobre ale i tak obracam się w dolnym zakresie tu 12 z przodu bardzo by się przydało.
14-54 było super na co dzień.
Ale jak patrzę na ceny to gx-8 przy zestawach z 12-60 nie różni się tak bardzo od gx-80 jak sama puszka. Niecały tysiąc. Warto dodać?
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
I szala wychyla się w stronę gx80 i 12-32 wraz z zostawieniem 14-150. Przynajmniej do czasu pojawienia się 12-60 2,8-4 panasa.
Gx8 większy i z gorszą stabilizacja. No i bez lampki![]()
Heh a już nawet o alfę zahaczyłem. Strach się bać.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Mam nadzieję, że będzie okazja![]()
Po raz pierwszy przychylam się do zdania Andtora2 - gdybym dzisiaj miał kupować nowy sprzęt zastanawiałbym się nad Panasem, Olek za bardzo pociął koszty i zaczyna to wydaje się mi skutkować przy kontaktach z serwisem.
Z używkami przy stosownych cenach jest jakby łatwiej o decyzją.
Ostatnio edytowane przez apz ; 9.10.16 o 18:00
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Hmm patrzę na parametry.
Jakby kasa nie grała roli to pewnie zawitałby pen-f.
Pewnie za rok, albo i wcześniej jak pojawią się następcy omd 5 i 10 to wybór olka będzie sensowniejszy.