Chyba jednak gekon. Jest ich ok. 1200 gatunków, największe mają nawet ponad pół metra długości.
A co do zdjęć - piękne i ciekawie opisane.
Chyba jednak gekon. Jest ich ok. 1200 gatunków, największe mają nawet ponad pół metra długości.
A co do zdjęć - piękne i ciekawie opisane.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Ja gekony kojarzę głównie z Azji, tam są one takie malutkie i łapią muchy w pokojach.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Fajnie się ogląda Twoją relację. To inna Afryka niż "moja".
Nie zaglądałem tutaj czas jakiś ale szybko nadrobiłem zaległości. świetnie wyglądają te drogi wzdłuż ściany badyli z widokiem na masyw. Ciekawe też to drzewo![]()
Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5
Ups, byłem pewny, że to bracia. Mama nie ma żadnych ozdób wiszących, kolczyków itp. Męska koszula też mnie zmyliła - ta moda w Afryce jest fajniejsza od naszej. Jak ja źle dobiorę kolory to krzyczą na mnie - jak ty się ubrałeś!? Wstyd się z tobą pokazać! Dlatego też cały czas chodzę w ciuchach roboczych, kupuję tylko szare i nie mam problemu. Ostatnio ubieram się domu mody Employer Fasion Colection
Pewnie dolna część odzienia mamy to sukienka, nie bermudy.
A tam jest pięknie. Jak kiedyś będę miał duuużo wolnego czasu, to pojadę Twoimi ścieżkami.
pozdro
Tomek
W sumie to teraz już sam nie wiem, czy to pani czy panZdjęcie było robione z samochodu i już nie pamiętam. Warto wybrać się tam, póki kraj całkiem nie nastawił się na bogatych turystów, jak to jest już w części afrykańskich krajów. Z tego co słyszałem taki Serengeti to jest 100$ za dzień wstępu, a tutaj jedynie 5$.
Piękny baobab![]()
Kto zgadnie, czyje to kupy?
A tu tropimy ślady
Tak wygląda Pustynia Kalahari, te pasy to ogrodzenie pomiędzy jedną farmą, a drugą.
Na górze Waterbergu
To nasz przewodnik po masywie wraz z sąsiadem zza Odry. Co ciekawe, pan Niemiec mówił po polsku.
Tak wygląda masyw na górze
Masyw w całej okazałości
Ciekawe wzgórza w drodze do stolicy