Cape Cross, Wybrzeże Szkieletów, w pobliżu jest rezerwat fok, ale o nich innym razem.
9.
Cape Cross, Wybrzeże Szkieletów, w pobliżu jest rezerwat fok, ale o nich innym razem.
9.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Ciągle nie można wgrać nowych plików, z tego powodu wgrywam zdjęcia na swój serwer.
10. No to w drogę.
11. A po drodze spotykamy dzikie konie w okolicy Aus.
12. Namibia to najlepsze na świecie miejsce do oglądania nocnego nieba. Gwiazdy zupełnie inne jak u nas i pierwszy raz zobaczyłem krzyż południa. Coś niesamowitego dla osoby, która od dziecka interesuje się astronomią.
Łooo...ciekawe miejsce na wyprawę.Na ogół słyszy się o Kenii lub RPA a Namibia jakoś tak niezdeptana.Poproszę o następne fotki !![]()
AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)
W Namibii jest zatrzęsienie naszych zachodnich sąsiadów. To ich była kolonia i czują się tam jak u siebie, zwłaszcza, że na dużym obszarze mozna rozmawiać po niemiecku.
Kenia, Tanzania, nie byłem, ale tam jest islam, powoli ISIS zaczyna dyktować warunki, do tego safari kosztuje duże pieniądze. Namibia jest bardzo bezpieczna, nie ma komarów, czyli malarii i innego świństwa, prawie wcale nie ma ludzi, a ceny żywności jak w Polsce (w większych miastach jest Spar, Metro i inne duże, niemieckie sklepy z pełnym asortymentem). Drogie są noclegi i jedzenie w restauracjach, ale my dzięki wynajętemu samochodowi z pełnym wyposażeniem kempingowym na tym zaoszczędziliśmy. Niestety to nie Azja, trzeba codziennie samemu gotować, nie ma tak, że obiad czeka na ulicy.
Droga i nocne niebo bardzo mi się podoba.
13. W parku narodowym Etosha.
Bardzo ciekawa fotorelacja![]()
[QUOTE=luc4s;1296996][video=youtube....[/QUOTE] Super zabawa, z jakiej odległości je filmowałeś?
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro