Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 79

Wątek: Panasonic LUMIX G80

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    Tylko dodawany Lightroom nie miał ograniczenia czasowego na rok, to jednak robi dużą różnicę
    Chyba chodzi o to by ewentualny użytkownik tego PS-a przez rok przywykł do programu i później wykupił abonament
    Wiesz co... przy kwotach, które wydajemy na aparaty to 50zł/mc (tyle to kosztuje po promocji) ma sens. A poza tym LR miał taki limit, że jak kupiłeś kolejny aparat to już zwykle zdjęć nie dało się obrobić w tej wersji LR. Ja mam już LR4/LR5/LR6...
    Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez strOOs Zobacz posta
    Wiesz co... przy kwotach, które wydajemy na aparaty to 50zł/mc (tyle to kosztuje po promocji) ma sens. A poza tym LR miał taki limit, że jak kupiłeś kolejny aparat to już zwykle zdjęć nie dało się obrobić w tej wersji LR. Ja mam już LR4/LR5/LR6...
    Oj tam, zależy dla kogo ma sens i jakie kto ma potrzeby. LR4 kupiłem 4 lata temu za 460 zł. to jest obecnie niecały roczny abonament. PS nie jest mi do zdjęć niezbędny. Zawsze można kupić Pentaxa, który ma uniwersalny format zapisu RAW-a czyli .DNG i programu nie trzeba zmieniać, ewentualnie samemu konwertować RAW-y do .DNG
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 6.12.16 o 23:07
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

| OlyJedi
    Mieszka w
    JGA
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    sam uzywam LR5 i po prostu wpierw konwertuje wszystko na DNG a potem obrabiam...
    Panasonic LC1 > Panasonic GF1 > Panasonic GF3 > Panasonic GX1 > Panasonic GH1 > Panasonic GX80 > Panasonic G80 > Sony A7

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez user_jgora Zobacz posta
    sam uzywam LR5 i po prostu wpierw konwertuje wszystko na DNG a potem obrabiam...
    Dołożyli kilka fajnych opcji z LR6, więc upgrade czasem ma sens
    Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Do abonamentu za aplikacje po prostu trzeba się przyzwyczaić.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Do abonamentu za aplikacje po prostu trzeba się przyzwyczaić.
    Moim zdaniem nie trzeba.
    Jeśli będziemy bojkotowali takie pomysły, to producenci się dwa razy zastanowią
    Prędzej zgodziłbym się na model płatnych aktualizacji. Np wprowadzą nowy model aparatu, wtedy dopłacam 40 zł za jego obsługę.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    MZ to nie jest zły pomysł. Ale ja lubię ciągłe usprawnienia i zmiany.

Kwestia jak cena jest ustalona.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Z m43 miałem GH-1 (GH1 mam nadal jako drugie body. Działa bezproblemowo od lipca 2009.), EM10, G6 (bardzo krótko, uważam że taki sobie był...) i GX7. Potem przez około roku Sonego A7 mkII i ... znów wróciłem do m43 i Panasonica G80.
    Świetny aparat. Szybszy od A7 mkII no i stać mnie na optykę do niego Poza tym nawet FHD robi lepsze filmy, nie mówiąc o 4k.
    Szkoda tylko, że w m43 nie ma większych matryc.

Co do fajności kita 12-60 rzeczywiście jest nieźle. Ale i tak najczęściej mam założone 15/1.7 i jako krótkie tele 35-100/2.8 w drugiej kieszeni mojej małej torby foto.

| OlyJedi Awatar POLM
    Mieszka w
    Okolice Wrocławia
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez piskorski Zobacz posta
    Ale i tak najczęściej mam założone 15/1.7 i jako krótkie tele 35-100/2.8 w drugiej kieszeni mojej małej torby foto.
    Widzę że to nie tylko mój ulubiony zestaw na każda okazję - ale ja o zgrozo używam te "Panasoniki" z E-M5
    OM-D E-M5 (Black) + parę stałek

Awatar Makromaniak
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Po raz pierwszy widziałem LUMIX DMC-G80 w EURO za 4399 (z 12-60). Saturny i FOTOJOKER chyba jeszcze nie mają.
    No cena na wejście chyba niezła. Na pewno nie tak wywalona w kosmos jak z nowymi olkami.
    Solidnie zbudowany. Coś mi się bardziej podoba niż "marki II" od olka.

Jak na wiosnę pomyślę o nowym body to może być ciekawie......
    Ostatnio edytowane przez Makromaniak ; 23.12.16 o 12:58