Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 79

Wątek: Panasonic LUMIX G80

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lisu84 Zobacz posta
    Czy wszystkim pękają te pseudo muszle oczne na wizjerze w G5 czy tylko ja taki zdolny jestem?
    U mnie już prawie 2 lata użytkowany i nic się nie dzieje (jeszcze specjalnie dokładnie się przyjrzałem). Dziwne, przecież to dość miękkie, rodzaj gumy

"Napaliłem" się na zmianę na OMD miałem tylko dylemat czy M1 MkI czy M5 MkII i wtedy zobaczyłem G80. Zależy mi głównie na wyższym ISO chociaż ostatnio używam stałek Oly więc nie jest najgorzej. W G5 stosuję max ISO 1600 chociaż już rozmydla się trochę fotka. Liczyłem na to, że mydło w wyższych modelach zacznie się dopiero przy 6400 a okazuje się, że 3200 pozostawia wiele do życzenia. Dlatego napisałem, że chyba poczekam na następny bo zmiana niewiele wniesie przy moich wymaganiach. No chyba, że zajeżdżę G5.
    Mi akurat wystarcza iso z G5, więc z G80 też by stykło (gorsze na pewno nie jest). Tu kilka moich fot nocnych na wyższym iso z G5. Tak w ogóle to baaardzo rzadko zresztą używam wysokiego iso.

No ale, żeby było coś w temacie wątka, z wad G80 które wymieniono w tym teście to tylko te mi się nie podobają:
    - blokowanie się funkcji po szybkim uruchomieniu aparatu
    - płaskie przyciski funkcyjne
    Ta pierwsza wada to może akurat dotyczy danego egzemplarza, albo ewentualnie zostanie to jeszcze poprawione (nowe firmware)
    A te płaskie przyciski to fakt, mogli już dać bardziej wyczuwalne.
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    218
    Moja galeria
    A tak na marginesie. Czy wszystkim pękają te pseudo muszle oczne na wizjerze w G5 czy tylko ja taki zdolny jestem?
    Używam G5 od trzech lat i jak na razie nic jeszcze się nie zepsuło. Jestem bardzo zadowolony z jakości tego modelu. G1 też nigdy nie sprawił mi żadnych problemów, poza wycieraniem się w niektórych miejscach okładziny, którą go pokryto. Był to jedyny korpus serii ''G'' z tak niepraktycznym rozwiązaniem.

Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Operator Zobacz posta
    Używam G5 od trzech lat i jak na razie nic jeszcze się nie zepsuło. Jestem bardzo zadowolony z jakości tego modelu. G1 też nigdy nie sprawił mi żadnych problemów, poza wycieraniem się w niektórych miejscach okładziny, którą go pokryto. Był to jedyny korpus serii ''G'' z tak niepraktycznym rozwiązaniem.
    Mogę się pod tym podpisać. G1 jeszcze, rzadko bo rzadko, ale bywa u mnie w użyciu, a ma już prawie 8 lat. Niedawno sprawdziłem ile mogę zrobić zdjęć (pierwszy oryginalny akumulatorek), wynik: 290. U mnie też te wytarcia się pojawiły (na przegubie i narożnikach ekraniku), ale mało widoczne w sumie, kolor pod wierzchnią okładziną podobny.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    ... zmiana niewiele wniesie przy moich wymaganiach. ...
    Można gdzieś obejrzeć Twoje zdjęcia?
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Mam swoj watek w dziale dla poczatkujacych. Malo tego w watku. Nie ma co ogladac
    To jestem pierwszy ktory zepsul muszle oczna w g5 tak samo jak z nissinem i40. Bylem drugi ktory oddal na wycierajace sie nadruki na kolku trybow. Dali nowa i znowu sie wyciera. Brawo ja!

Siła reputacji
    11
    Moja galeria
    W moim G5 końcówki muszli popękały i odpadły na długości ok. pół centymetra. W sumie drobiazg. Ciekawe ile muszla w GX7 wytrzyma.

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    W moim G5 końcówki muszli popękały i odpadły na długości ok. pół centymetra. W sumie drobiazg. Ciekawe ile muszla w GX7 wytrzyma.
    To jest nas dwóch.
    G5 | S19/2,8 | S30/2,8 | S60/2,8 | MZD 25/1,8 | MZD 45/1,8 dwa kity | nissin i40

| OlyJedi
    Mieszka w
    JGA
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Zamówiłem, jutro wieczorem odbieram
    Panasonic LC1 > Panasonic GF1 > Panasonic GF3 > Panasonic GX1 > Panasonic GH1 > Panasonic GX80 > Panasonic G80 > Sony A7

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez markg Zobacz posta
    polecam DMW-GC1do GX7
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez user_jgora Zobacz posta
    Zamówiłem, jutro wieczorem odbieram
    A w Twojej stopce już się pojawił. Liczę, że podzielisz się wrażeniami z użytkowania, jak i zdjęciami.